Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reivindica el compromís que té amb la igualtat en la commemoració del Dia Internacional de les Dones

El rector ha lliurat el Premi Igualtat 2018 a Miguel Lorente en un acte que ha tingut lloc al Museu de la Universitat d’Alacant

 

8MARÇ_2018_1
8MARÇ_2018_2
8MARÇ_2018_3
8MARÇ_2018_4
8MARÇ_2018_5
8MARÇ_2018_6

 

Alacant. dimecres, 7 de març de 2018

La Universitat d’Alacant ha fet aquest dimecres els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones amb el lliurament del Premi Igualtat a Miguel Lorente, doctor en Medicina, especialista en Cirurgia, metge forense des del 1988, i també màster en Bioètica i Dret Mèdic i professor titular de Medicina Legal, Toxicologia i Antropologia Física de la Universitat de Granada.

El rector, Manuel Palomar, ha sigut l’encarregat de fer lliurament del guardó i ha destacat que Lorente “és un referent nacional i internacional i el treball que fa ha suposat una gran aportació a la croada per la igualtat efectiva entre dones i homes i per a acabar amb la violència de gènere”, el rector ha assegurat que “sens dubte, el Premi Igualtat encerta amb aquest reconeixement a una persona compromesa amb uns valors que coincideixen plenament amb els de la Universitat d’Alacant”.

Palomar ha començat la intervenció felicitant Mavi Mestre, primera rectora d’una universitat valenciana i d’una institució amb més de 500 anys d’història. El rector s’ha referit a la Universitat d’Alacant per a assegurar que “s’han reduït les bretxes de gènere gràcies als plans d’igualtat que s’han implementat els últims anys, no obstant això, segueixen sent necessàries accions que reforcen o acceleren aquesta tendència” i ha agraït a María José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat el seu treball duent a terme “polítiques d’igualtat que ens permeten ser conscients de la realitat i ens porten a actuar d’una forma global i eficient”.

La vicerectora, que ha sigut l’encarregada d’obrir l’acte al MUA, ha reivindicat els deu anys de política de gènere a la Universitat d’Alacant” i ha assegurat sentir-se “afortunada pel privilegi de treballar en una institució que ha fet seues les polítiques d’igualtat i que ha aprovat normatives pioneres en aquest sentit”. Rodríguez ha recordat les persones que han integrat els dos últims equips de direcció i ha destacat “el paper actiu que han tingut perquè les qüestions de gènere hagen sigut realment posades en pràctica amb accions concretes i iniciatives que han convertit el treball per la igualtat en una política transversal”.

 

Premi Igualtat 2018

L’encarregat de fer la laudatio de Miguel Lorente ha sigut el president del Consell d’Estudiants, Edgar Martorell, des d’on va partir la iniciativa de reconèixer la feina de Miguel Lorente amb el Premi Igualtat.

Lorente ha assegurat, després de rebre el guardó, que a la “Unitat d’Igualtat de la Universitat de Granada tenim a la Universitat d’Alacant com a referent” i s’ha mostrat sorprès per “la gran quantitat i qualitat d’accions que s’han dut a terme diurant aquests 10 últims anys”.

El nou Premi Igualtat de la UA ha expressat en la seua intervenció l’agraïment pel guardó i especialment “per provenir del Consell d’Estudiants, ja que suposa una mirada al futur que aquests representen”. Lorente ha sigut taxatiu a l’hora d’afirmar que “tan sols hem aconseguit dibuixar la silueta de la igualtat. D’igualtat no n’hi ha, i si no n’hi ha cal ensenyar-la perquè està absent. Especialment quan els que treballem en aquest camp som qüestionats. Hem de ser proactius i la Universitat fa un paper fonamental en la seua adquisició”.

Miguel Lorente ha recordat que “el 22 per cent de les espanyoles pateixen violència cada any” i que “el 10 per cent de la nostra infància la passem en àmbits en què la violència és el llenguatge habitual en família” i per a acabar ha assegurat que “amb aquest reconeixement m’heu donat vida i més raons per a seguir endavant amb el meu compromís”.

 

Espectacle

Després de les intervencions i el lliurament del Premi Igualtat, la companyia valenciana Maduixa Creacions ha oferit l’espectacle de dansa sobre xanques “Mulïer”, interpretat per cinc ballarines. Un muntatge que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions.

La dona és el punt de partida de l’espectacle que naix de la necessitat d’explorar la identitat femenina a través del joc corporal, i posa l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per a arribar a la sensibilitat de l’espectador.

L’espectacle és un homenatge a les dones que durant segles han lluitat i segueixen lluitant per a mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.

 

VÍDEO - Gal·la 2018. Dia Internacional de la Dona

 

Notícies relacionades:

El premi Igualtat 2018 de la Universitat d’Alacant recau en Miguel Lorente

La Universitat d’Alacant commemora el 8 de març entre la visibilització i la reivindicació de la igualtat entre dones i homes

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464