Saltar apartados

El programa Erasmus per a Joves Emprenedors destina ajudes per a projectes empresarials en la Unió Europea

Fundeun gestiona aquest programa dotat amb 200.000 euros

Fundeun_Erasmus

 

Alacant. Divendres, 16 de març de 2018

La Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun) inicia aquest mes de març una nova edició del programa europeu Erasmus for Young Entrepreneurs E4IC que té una dotació de 200.000 euros destinats a concedir ajudes directes per a emprenedors procedents de la Unió Europea (UE).

Fundeun lidera el grup E4IC System, “un consorci que barreja l’experiència de socis veterans ja en aquest programa europeu amb nous i prometedors que s’hi incorporen”, explica el responsable de projectes Europeus de Fundeun, Iker Inchauspe. Fundeun és l’única entitat espanyola que participa en aquest grup format per vuit socis de set països, entre els quals estan la Universitat de Sofia, la Universitat Tecnològica de Kaunas (Lituània) o la Cambra de comerç Lusitana-Britànica.

Erasmus for Young Entrepreneurs és un programa que concedeix ajudes a emprenedors promotors de projectes empresarials de menys de tres anys perquè puguen fer una estada en un país europeu per un període entre un mes i sis mesos. La dotació econòmica que poden percebre varia entre 600 euros i 1.100 mensuals d’acord amb el país de destinació. En el país receptor, els emprenedors col·laboren amb una empresa consolidada, amb més de tres anys de trajectòria, que estiga disposada a acollir-los i a mostrar-los com es treballa en el seu sector o àrea d’especialització. El responsable de Projectes Europeus en Fundeun explica que “són normalment els emprenedors els que ens diuen amb quin tipus d’empresa els interessa estar i nosaltres la cerquem i en fem un seguiment”.

Des del programa Erasus for Young Entrepreneurs es pretén que aquesta col·laboració entre empresa i emprenedor siga beneficiosa per a les dues parts com un procés d’aprenentatge i generació d’idees i per a facilitar una posterior col·laboració en operacions d’internacionalització.

 

Casos d’èxit a Alacant

Aquesta és la segona vegada que Fundeun atrau fons de la Unió Europea a través d’Erasmus for Young Entrepreneur. La Fundació es va proclamar líder en reclutament d’emprenedors l’any 2016 entre més de 200 institucions. En aquesta primera experiència, Fundeun va enviar al voltant 30 emprenedors d’Espanya a companyies d’altres països i va facilitar la integració en empreses espanyoles de 20 emprenedors aproximadament procedents d’altres estats. El responsable de Projectes Europeus de Fundeun destaca que “tenim diversos casos d’èxit, com María García de Matmap i Paco Gracia de Trip&Feel, que han aconseguit rellançar els seus projectes a nivell nacional i internacional, en gran part, gràcies a l’experiència del seu pas per Erasmus for Young Entrepreneurs”

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464