Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Elx col·laboren en l'elaboració d'un estudi pioner sobre risc sísmic

Els resultats s’aplicaran en un Pla d’Actuació Municipal davant del Risc Sísmic i en plans urbanístics de la ciutat il·licitana

UA_AyuntamientoElche

 

Alacant. Dimecres, 14 de març de 2018

La vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i l’edil d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Elx, José Manuel Sánchez, han subscrit aquest matí un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un Estudi de Risc Sísmic. Juntament amb Navarro i Sánchez ha estat en la signatura del conveni el coordinador del projecte i membre delGrup d’Investigació d’Enginyeria i Risc Sísmic de la Universitat d’Alacant, Sergio Molina.

Després d’una primera fase en la qual s’ha avaluat la perillositat sísmica a Elx s’analitzarà el comportament dels edificis des d’un punt de vista analític. La vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la UA ha indicat que el projecte “se centra en l’obtenció de resultats que siguen d’utilitat a totes les entitats i institucions interessades”. “La novetat, a part de la metodologia d’aquest projecte, és que els resultats d’aquest estudi poden tenir una aplicabilitat immediata en els plans de risc sísmic que poden fer els municipis. Així, amb aquest projecte la ciutat d’Elx es converteix en pionera d’un projecte d’aquestes característiques que estic segura que servirà d’exemple per a altres ciutats”, ha afegit.

Per la seua banda, com ha explicat José Manuel Sánchez, l’Ajuntament aporta 19.000 euros per a l’elaboració d’aquest projecte d’investigació anomenat “Escenaris de moviment del sòl enfocat cap al risc sísmic. Aplicació a escenaris de danys, pèrdues i plans d’emergència”, liderat per la Universitat d’Alacant i finançat en part pel Ministeri d’Economia i fons europeus.

L’edil ha puntualitzat que “Elx és una de les dues ciutats en què es farà aquest estudi pioner els resultats del qual seran plasmats en el Pla d’Actuació Municipal enfront del Risc Sísmic i que podrà ser utilitzat per a l’elaboració del planejament urbanístic i territorial d’àmbit municipal, l’ordenança que regule la inspecció tècnica d’edificis o qualsevol altre document municipal”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464