Saltar apartados

La UA acull la reunió d'experts de NanoMed, projecte per al tractament de malalties per contaminants radioactius

 

Alacant. Dijous, 22 de març de 2018

Des del passat 20 de març del 2018, el campus de Sant Vicent del Raspeig acull el consorci de 12 socis del projecte NanoMedNanoporous and nanostructured materials for medical applications”– procedents de països com Portugal, el Regne Unit, França, Hongria, Grècia, Eslovàquia, Moldàvia, Ucraïna i Kazakhstan.

NanoMed se centra en el desenvolupament de nanomaterials amb porositat i química superficial controlada per al tractament de problemes de salut provocats per l’exposició perllongada a fonts de radiació externa o contaminants radioactius com a conseqüència d’un accident o d’una activitat deliberada. Aquestes exposicions poden reduir dràsticament la qualitat de vida de les persones afectades i, en l’actualitat, el tractament disponible és costós i ineficient.

La contaminació radioactiva és un problema particularment greu en dos dels països que participen en aquest projecte, Ucraïna i Kazakhstan, concretament en la zona de Txernòbil i al voltant del lloc proves de Semipalatinsk, principal instal·lació d’assajos nuclears de l’antiga Unió Soviètica.

A més de participar en la reunió de treball, els experts han fet el primer taller del projecte centrat en nous materials nanoporosos aplicats a biomedicina.

Liderat per l’investigador del Laboratori de Materials Avançats (LMA), Joaquín Silvestre, la Universitat d’Alacant coordina NanoMed en el marc de finançament H2020, una acció Marie Sklodowska Curie RISE (Research and Innovation Staff Exchange) amb l’objectiu de reforçar la col·laboració internacional en I+D+I per a afrontar reptes mundials globals mitjançant l’intercanvi de coneixement i idees que acosten la investigació bàsica al mercat.

 

Més informació

Nanomaterials per al tractament de malalties provocades per contaminants radioactius

 

Nanomateriales

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464