Saltar apartados

Un professor de la UA publica "Tratado de derecho administrativo", obra que conté les últimes reformes legals

El catedràtic Santiago González-Varas ha conclòs els quatre toms de l’obra més completa i actual en aquesta matèria, concebuda per a facilitar la consulta i per a tractar cada problema principal que suscita aquest camp jurídic 

 

 

Alacant. Dimecres, 21 de març de 2018

El catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant, Santiago González-Varas, ha publicat el seu Tratado de derecho administrativo, editat per civitas Aranzadi Thomson Reuters, una obra que es presenta com la més completa i actual en aquesta matèria, concebuda per a facilitar la consulta de professionals i estudiants a través de l’estudi exhaustiu de les diferents lleis de dret administratiu i disposa de les referències suficients per a enfrontar-se a cada problema principal que se suscita en aquesta matèria.

El tractat està compost per un total de quatre volums que aporten gran volum d’informació, especialment sentències que s’exposen a partir dels diferents articles de les lleis principals. L’obra completa estudis, aporta centenars de sentències noves, exposa continguts per referència als articles legals que faciliten la seua consulta, estudia els diferents articles de les lleis administratives principals: de procediment, de jurisdicció, contencioses administratives o de contractes del sector públic, entre altres, i també analitza les noves reformes, del recurs de cassació, de contractes, de procediment administratiu, etc.

Santiago González-Varas destaca que el treball realitzat constitueix una «adequació entre regulació legal i sentència de referència a manera d’aplicació legal i aporta coneixement amb un especial valor, de catedràtic expert, fruit, a voltes, de la pura experiència pràctica en aquesta matèria». El catedràtic assenyala també que el tractat «aporta coneixement pràctic, es resolen dubtes als problemes que es plantegen. No és una obra feta per diferents autors ni és, per tant, desigual ni reiterativa. Mai es tornen a reproduir, en els comentaris, els textos de les lleis. S’aporten infinitat de sentències que s’analitzen, s’aporten materials pràctics del dret», i afegeix que «el que s’ha volgut és fornir moltes referències, però de manera breu cada referència. Els comentaris personals són concisos. L’obra que és la culminació de molts anys millorant els continguts. S’eviten comentaris excessivament llargs, doctrinals o personals o sense contingut pràctic. Caràcter didàctic. I analític. Una obra de maduresa amb nombrosa informació».

El tractat combina dos elements en termes generals: d’una banda, l’anàlisi i la proposta d’idees, i d’una altra, un mètode de case law basat en la casuística. No es tracta tant de fer estudis sobre jurisprudència, sinó de dur a terme estudis sobre dret prenent com a punt de partida la jurisprudència.

En el primer tom s’estudia la part general, és a dir, les lleis de règim jurídic del sector públic i procediment administratiu comú, així com l’expropiació forçosa i els funcionaris. En el segon volum s’estudia el procés contenciós administratiu. En el volum tercer s’aborda la contractació pública de manera pràctica article per article comentant la nova Llei de contractes del sector públic, i en el quart s’ha aglutinat l’estudi de l’urbanisme i ordenació del territori, el dret administratiu econòmic i el dret administratiu europeu.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464