Saltar apartados

La Societat Americana de Química lliura a l'investigador de la UA Javier García el Premi al Millor Emprenedor 2018

És la primera vegada que aquesta societat científica, la més gran del món amb més de 161.000 membres, concedeix aquest guardó a un estranger

Javier_Garcia_AcsAward

  Moment del lliurament del premi a Javier García, que apareix al costat del president i la directora de premis de la Societat Americana de Química

Autor: Peter Cutts

 

Alacant. 26 de març de 2018

El catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant, a més de fundador de l’empresa de base tecnològica Rive Technology, Javier García, ha sigut guardonat amb el Kathryn C. Hach Award for Entrepreneurial Success 2018 (premi al millor emprenedor d’EUA en el sector químic), concedit per la Societat Americana de Química (ACS, American Chemical Society). L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest 20 de març de 2018 durant la reunió anual de la societat celebrada aquesta vegada a Nova Orleans.

Ja el 2015 l’ACS, la societat científica més gran del món, amb més de 161.000 membres, li va concedir el Premi al Millor Investigador Emergent, de manera que aquest nou reconeixement consolida García com un científic de primer nivell internacional.

Aquesta és la primera vegada que la Societat Americana de Química lliura aquest guardó a un estranger, per això, en paraules de Javier García, «és un reconeixement a les persones que creen riquesa independentment del seu origen».

«Aquest premi no és solament a una persona, sinó a tots els que fan possible Rive Technology, l’empresa que vaig fundar fa més de deu anys per a millorar l’eficiència dels processos químics utilitzant els últims avanços en nanotecnologia. A més, és també un reconeixement a la Universitat d’Alacant, on vaig estudiar i ara treballe, perquè altres persones tinguen les mateixes oportunitats que he tingut jo», afegeix l’investigador de la UA.

El Kathryn C. Hach Award for Entrepreneurial Success compta amb una dotació de 20.000 dòlars. Entre els guardonats en edicions anteriors destaquen alguns dels millors científics que han portat els seus descobriments al mercat com David R. Walt, Terry L. Brewer i Joseph M. DeSimone.

Reunió anual ACS

Com a part d’aquest reconeixement, la Societat Americana de Química ha organitzat un simposi de dos dies per a celebrar i fer conèixer el treball de Javier García en el qual participaran alguns dels més prestigiosos professionals de la química, com el Premi Príncep d’Astúries Mark Davis o el president de l’Associació Internacional de Zeolites, Valentin Valtchev.

Durant el seu discurs d’agraïment pel lliurament d’aquest prestigi reconeixement, García va descriure el seu treball en el descobriment i comercialització de catalitzadors dissenyats per a millorar l’eficiència dels processos de químics que, des del 2012, s’utilitzen en diverses refineries dels EUA. «Els catalitzadors que comercialitzem permeten reduir les emissions de CO2 i generar combustibles de manera més eficient. Són un excel·lent exemple de com la nanotecnologia es pot utilitzar per a produir més i millor energia de manera més respectuosa amb el medi ambient», explica. 

Javier García

Javier García és catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular (NANOMOL) de la Universitat d’Alacant, centre d’investigació de referència en nanomaterials per a aplicacions energètiques.

El lideratge científic i empresarial de l’investigador de la UA ha sigut reconegut amb nombrosos premis de gran prestigi. A més de convertir-se en el primer espanyol que rep el Premi a l’Investigador Emergent i el Premi a la Millor Innovació, el 2014 li va ser concedit el Premi Rei Jaume I en la categoria de Noves Tecnologies. És membre del Comitè Executiu de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (IUPAC), de l’Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana, del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial, de la Global Young Academy i membre de la Royal Society of Chemistry.

Últimes notícies:

L’investigador de la UA Javier García, primer espanyol membre del Comitè Executiu de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada

L’investigador de la Universitat d’Alacant Javier García, Premi a la Millor Innovació en espanyol als EUA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464