Saltar apartados

Les estrelles Michelin de la província s'uneixen al projecte de Gastronomia de la Universitat d'Alacant

 

Alacant. Dilluns, 26 de març de 2018

Des d’avui, el projecte de Gastronomia de la Universitat d’Alacant compta amb els xefs i les xefs de la província amb més projecció nacional i internacional. Després de signar un acord de col·laboració, Kiko Moya, xef i propietari del restaurant L’Escaleta (Cocentaina); Alberto Ferruz, xef del restaurant Bon Amb (Xàbia); María José San Román, xef del restaurant Monastrell (Alacant), Susi Díaz, xef i propietària del restaurant La Finca (Elx); Nazario Cano, xef restaurant El Rodat (Xàbia); Rafa Soler, xef del restaurant Audrey’s (Calp) i Quique Dacosta, se sumen a la proposta estratègica que la Universitat d’Alacant ha traçat al voltant de la gastronomia.

En concret, després de ser presentat avui en un acte institucional, el projecte de Gastronomia de la UA “se centra en la formació reglada, tant de grau com de postgrau, en la investigació i estudis científics, divulgació, dinamització social i econòmica… com també a crear aliances estratègiques que permeten aglutinar esforços per a fer créixer aquest sector essencial per a la província d’Alacant”, com han explicat els seus responsables.

En el marc acadèmic, l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat (ANECA) ja ha acreditat el grau de Gastronomia i Arts Culinàries raó per la qual podria arrancar el pròxim curs. En aquest mateix àmbit, des de la UA, s’ultimen els detalls perquè pròximament es present a Dénia el Centre Gastronòmic del Mediterrani, una aposta que aglutinarà sota una mateixa marca activitats docents, projectes d’I+D+i i activitats d’extensió universitària.

El Centre de Gastronomia del Mediterrani, aprovat recentment en Consell de Govern, aglutina els interessos de diverses organitzacions amb l’objectiu d’interrelacionar, entre d’altres, aspectes com cuina, art, ciència, economia, gestió i turisme. Es forma com una aliança entre la Universitat d’Alacant, la Generalitat Valenciana mitjançant l’Agència Valenciana de Turisme, i la ciutat de Dénia a través de l’Ajuntament. Serà aquest centre la seu del màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada de la UA que comptarà amb els xefs estrelles Michelin com a docents, tant en el pla teòric com en el pràctic.

En paral·lel, i com a reforç del projecte, també s’ha posat en marxa la càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic que dirigeix el catedràtic en Medicina de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu. El seu objectiu és desenvolupar activitats relacionades amb la investigacio, la divulgació, la sensibilització, la formació i la promoció de l’alimentació saludable a través de l’avanç en el coneixement, el desenvolupament i la innovació en el camp de les ciències gastronòmiques i les arts culinàries.

En paraules del rector de la UA, Manuel Palomar, la part central d’aquest macro projecte és implicar tant la Universitat d’Alacant com tots els agents que formen part de l’eix estratègic de la gastronomia. “És per això que és essencial comptar amb les icones de l’excel·lència de la gastronomia d’Alacant, els nostres xef i mestres. Estem molt orgullosos de poder comptar amb vosaltres per a posar en marxa no solament el grau i el màster, sinó qualsevol activitat docent o d’investigació”, ha assenyalat dirigint-se als xefs.

Segons la directora de Relacions amb la Societat i responsable del projecte de Gastronomia de la Universitat d’Alacant, Ana Laguna, “fa més d’un any i mig que treballem en aquest gran projecte i volem implicar tots els sectors vinculats a la gastronomia com empreses, associacions, docents, investigadors, cuiners, institucions… per a aconseguir la màxima excel·lència en cada espai de treball creat”.

Com a colofó d’aquesta trobada institucional i agraïment a tot l’esforç i implicació, el rector de la UA ha fet lliurament als xef Michelin de l’escultura de l’artista d’Altea Pepe Azorín, “Dibuixar l’Espai”.

A més de les estrelles Michelin, l’acte ha tingut la presència de tot l’equip de govern de la UA, deganes i degans dels diferents centres, i president i secretària del Consell Social, representants del Centre de Formació Contínua de la UA, entre d’altres. Per motius d’agenda no hi han pogut assistir Quique Dacosta i Rafa Soler que es troben a Budapest en un esdeveniment gastronòmic. Soler ha sigut substituït per Andrés Frencheli, subdirector de l’hotel Diamante, on té troba el restaurant.

 

 

Presentacion_EstudiosGastronomia1
Presentacion_EstudiosGastronomia2
Presentacion_EstudiosGastronomia3
Presentacion_EstudiosGastronomia4
Presentacion_EstudiosGastronomia5
Presentacion_EstudiosGastronomia6
Presentacion_EstudiosGastronomia7
Presentacion_EstudiosGastronomia8
Presentacion_EstudiosGastronomia9
Presentacion_EstudiosGastronomia10

A la foto de família, d'esquerra a dreta:

Nazario Cano de El Rodat (Xàbia)

Maria José San Román de Monastrel (Alicante)

Alberto Ferruz de Bon Amb (Xàbia)

Susi Díaz de La Finca (Elche)

Kiko Moya de L'Escaleta (Cocentaina)

Andrés Frencheli en nombre de Rafa Soler de restautante Audrey's (Calpe)

Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464