Saltar apartados

EL MUA reuneix la història viva de la gènesi de la Universitat d'Alacant

Estudiants, treballadors, professors i impulsors del Centre d’Estudis Universitaris d’Alacant rememoren l’inici dels estudis superiors a Alacant ara fa cinc dècades

 

50_ANIVERSARI_CEU1
50_ANIVERSARI_CEU2
50_ANIVERSARI_CEU3
50_ANIVERSARI_CEU4
50_ANIVERSARI_CEU5
50_ANIVERSARI_CEU6
50_ANIVERSARI_CEU7
50_ANIVERSARI_CEU8
50_ANIVERSARI_CEU9
50_ANIVERSARI_CEU10
50_ANIVERSARI_CEU11
50_ANIVERSARI_CEU12

 

Alacant. Divendres, 9 de novembre de 2018

El Museu de la Universitat d’Alacant va ser escenari del tret d’eixida de la commemoració del cinquanta aniversari de la creació del Centre d’Estudis Universitaris (CEU) d’Alacant amb un acte que va reunir els protagonistes de les primeres promocions de la llavor dels estudis superiors a la província d’Alacant. Una reivindicació que aglutinava tota la societat de l’època i «una anomalia per a Alacant que el CEU primer i la Universitat d’Alacant deu anys després van reparar», com va assenyalar el rector, Manuel Palomar en la seua intervenció.

Pel faristol van desfilar representants de l’alumnat de Lletres i de Ciències del CEU, del Personal d’Administració i Serveis i també del professorat. Protagonistes d’una època que ha sigut cabdal per a escriure el futur d’Alacant.

La vicerectora Nuria Grané va ser l’encarregada de conduir la primera part d’un acte que va estar marcat per les històries i les anècdotes dels protagonistes. «Què és el que recordes de la teua etapa al CEU?», interpel·lava des del faristol Juan Manuel Martin, representant de l’alumnat de Ciències, a un company entre el públic, «l’esport i el futbol», li va etzibar.

El CEU va convertir un camp d’aviació de la Guerra Civil en un espai universitari. Els barracons servien per a impartir classes i malgrat les complicacions, van teixir unes amistats i unes relacions forjades en la voluntat de construir un futur millor per a Alacant.

Els alumnes van elogiar als professors, aquests als alumnes i tots van recordar personatges de l’època com el «conserge que entrava a classe per avisar que ja havia passat l’hora». Blanca Gómez, professora de la primera promoció de Ciències, amb 93 anys, va recordar com eren les instal·lacions i la vida en aquest incipient campus universitari «als barracons de la dreta estaven els estudiants de Lletres i als de l’esquerra, els de Ciències».

Una experiència que ha servit per a encetar els actes per a commemorar el 50 aniversari del CEU i que comptarà amb accions al llarg de tot l’any, com l’exposició que ahir es va inaugurar sobre la creació del Centre d’Estudis Universitaris d’Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464