Saltar apartados

El rector reivindica el I Pla de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant com a eix de la seua gestió els pròxims anys

Manuel Palomar ha explicat els objectius de la iniciativa que ha de regir la gestió de la UA a partir d’un compromís transversal de desenvolupament sostenible amb 72 accions concretes i basat en els 17 objectius de la ONU

 

PlanRespSocial
PlanRespSocial2
PlanRespSocial3
PlanRespSocial4
PlanRespSocial5
PlanRespSocial6

 

Alacant. Dimarts, 6 de novembre de 2018

La sala multimèdia de l’edifici de rectorat ha sigut escenari de l’acte de presentació a la comunitat universitària del I Pla de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant. La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez i el rector, Manuel Palomar, han sigut els encarregats d’explicar la iniciativa que va rebre el vist i plau del Consell de Govern el passat mes de juliol i que «ens situa entre el reduït nombre d’universitats que tenen una estratègia d’aquesta naturalesa».

El Pla, com ha explicat el rector «s’estructura en set eixos d’intervenció que inclouen 20 objectius dels quals es deriven les setanta-dues accions que articulen el Pla que cal desenvolupar entre el 2018 i el 2020. Els set eixos d’intervenció abracen els diferents àmbits universitaris com són: la governança, la investigació i la transferència del coneixement, la formació universitària, la contribució econòmica responsable i el suport a l’entorn, la gestió ambiental, la cooperació universitària al desenvolupament i visibilització, sensibilització i transparència».

Manuel Palomar ha assenyalat que el I Pla de Responsabilitat Social de la UA «és una aposta institucional per a instaurar una relació ètica i transparent de la institució d’educació superior amb la societat, i implica l’establiment d’estratègies per a l’acció orientada a contribuir al desenvolupament sostenible de la comunitat, preservar els recursos naturals, el patrimoni artisticocultural, respectar la diversitat etnicocultural i promoure la reducció de les desigualtats socials per qualsevol causa».

La iniciativa de la UA té com a objectiu «ser conscient que tota la nostra activitat genera uns impactes, en uns casos n’hem de ser conscients i implicar-nos per a reduir-los, com pot ser el cas del consum de plàstics i en d’altres hem d’aprofitar-nos-en, com és el cas de l’impacte que genera la formació, hem de ser capaços d’inculcar valors i ètica en el nostre alumnat, com també ho hem de fer a través de la investigació».

Palomar ha reivindicat el paper de «lideratge social que ha d’exercir una universitat com la nostra i que pot afavorir el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible assenyalats per la ONU. Es tracta d’un marc consensuat i debatut que marcarà el destí de la societat els pròxims anys i dècades a través de la seua implementació en governs i empreses com ja veiem en el Govern Valencià a través de les clàusules socials que ja són de compliment obligat per a empreses públiques».

 

Plàstic.0

Un dels objectius que s’hi preveu és el de la reducció dràstica del consum de plàstics a la Universitat d’Alacant i això es troba en l’estratègia Plàstic.0 que també s’ha presentat a la comunitat universitària aquest dimarts i que té tres eixos: reducció de consum de plàstics i envasos, augment de l’eficiència del reciclatge de residus, i millora de la sensibilització de la comunitat universitària.

La vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha assenyalat que «el Pla de Responsabilitat Social busca incrementar el nostre impacte en les persones, però també en el medi ambient i té un total de 25 mesures específiques que s’implementaran en un termini mitjà en el marc de l’Agenda 21 per a reduir el nostre impacte ambiental».

Rodríguez ha explicat que «la campanya que vam presentar durant la campanya de benvinguda a la UA tenia com a imatge una botija feta a Agost, la qual, a partir d’ara passarà a les unitats i els serveis de la UA que vulguen apadrinar-ne una».

 
Reproducir
 
Reproducir
 Declaraciones rector  Declaraciones vicerrectora

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464