Saltar apartados

La importància astrobiològica de Rio Tinto en la cerca de vida fora de la Terra, amb Ricardo Amils en una nova sessió de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia

L’investigador i catedràtic de microbiologia estarà el dimarts 13 a la Seu Ciutat d’Alacant

Conferència_Ricardo_Amils

 

Alacant. Divendres, 9 de novembre de 2018

L’investigador i catedràtic emèrit de microbiologia de la Universitat Complutense de Madrid, a més de membre fundador del Centre d’Astrobiologia (associat a la NASA), Ricardo Amils, serà el protagonista d’una nova sessió de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant. En la cita, el dimarts 13 de novembre a les 19 hores a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4, Amils parlarà de «La importancia astrobiológica de Rio Tinto en la búsqueda de vida fuera del planeta azul» i estarà acompanyat per Josefa Antón, catedràtica del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la UA.

Durant els últims trenta anys, l’investigador s’ha dedicat a l’estudi de l’origen i la caracterització d’un ambient àcid extrem de la península Ibèrica, la conca del Rio Tinto. Gràcies al treball del seu grup d’investigació, avui dia aquest ambient peculiar és considerat un dels millors anàlegs mineralògics i geoquímics terrestres del planeta Mart. La seua intervenció tractarà sobre l’interès d’aquest peculiar ambient en la cerca de vida fora de la Terra, un dels temes fonamentals de l’Astrobiologia.

 

Ricardo Amils

És professor emèrit de Microbiologia del Departament de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i membre fundador del Centre d’Astrobiologia (associat al NASA Astrobiology Institute). Es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona l’any 1969 i va obtenir el grau de doctor en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1973. Ha treballat en diferents àrees de coneixement: síntesi química, metabolisme microbià, càncer, antibiòtics i en ecologia microbiana d’ambients extrems.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464