Saltar apartados

La UA commemora aquest dijous el cinquanta aniversari del Centre d'Estudis Universitaris d'Alacant

Alumnes, docents i treballadors de les primeres promocions del CEU es retrobaran al MUA en l’acte que marca el tret d’eixida de les diferents activitats programades per a commemorar l’efemèride

 

CampusCEU1
CampusCEU2
CampusCEU3

 

Alacant. 7 de novembre de 2018

La proposta primera i principal tindrà lloc la vesprada del 8 de novembre, a les 19 hores, al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). En commemoració del naixement del CEU, la UA ha organitzat una retrobada de docents, estudiants i personal d’administració i serveis d’aquelles primeres promocions del CEU.

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, presidirà l’acte de reunió dels protagonistes dels primers anys d’estudis universitaris a Alacant. També hi intervindran alguns integrants del comitè organitzador d’aquests actes, que està format per Elías Alonso Dávila, Mercedes Guijarro Antón, Rosa Ana Gutiérrez Lloret, Juan Martínez Leal, Mónica Moreno Seco i José María Perea Soro, membres del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia. Antics docents, estudiants i personal d’administració i serveis tindran també participació en els torns de paraula.

El mateix acte servirà de presentació de diferents iniciatives que es faran amb motiu d’aquesta efemèride. En concret, es projectaran dos audiovisuals, un sobre la col·locació d’una placa commemorativa en l’escultura d’Arcadi Blasco dedicada al PAES (Patronat Alacantí d’Educació Superior), que es farà durant els pròxims dies, prèviament a l’acte, i un altre sobre la història del CEU i els seus protagonistes titulat 50 años del CEU: Historia y memoria. De la mateixa manera, també es presentaran un llibre i una exposició homònims.

El CEU (Centre d’Estudis Universitaris) d’Alacant, llavor de l’actual Universitat d’Alacant, va nàixer un 4 de novembre del 1968. La província i la ciutat esperaven aquesta institució acadèmica i, després d’uns tràmits polítics i administratius gens senzills, la institució era inaugurada a Alacant. Ara, mig segle després, la Universitat d’Alacant commemora aquesta efemèride i per això ha organitzat un programa d’activitats i iniciatives amb les quals compartir la seua alegria amb la societat alacantina.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464