Saltar apartados

La UA es reivindica com a fòrum de reflexió i debat en l'atenció a la discapacitat

El rector, Manuel Palomar i la vicepresidenta del Govern, Mònica Oltra, han inaugurat les III Jornades sobre Diagnòstic i Intervenció en Discapacitat Intel·lectual

 

Jornades_Discapacitat1
Jornades_Discapacitat2
Jornades_Discapacitat3
Jornades_Discapacitat4

 

Alacant. Dijous, 8 de novembre de 2018

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha reivindicat la investigació i la formació com les millors eines per a afrontar la «necessària aplicació efectiva de l’atenció a la discapacitat» en una societat que exigeix respostes a una necessitat que «ha de respondre’s des de la reflexió de professionals com els que avui protagonitzen aquestes jornades que estem encantats d’acollir a la Universitat d’Alacant».

El rector s’ha referit d’aquesta manera a les III Jornades sobre Diagnòstic i Intervenció en Discapacitat Intel·lectual que ha inaugurat aquest matí a la sala d’actes de l’aulari II al costat de la vicepresidenta del Govern i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, al president de la Fundació Francisco de Borja-Centro Sant Rafael, Alberto Ferrer i al degà de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz Callado que organitzen el Centre Sant Rafael i el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat d’Alacant.

Oltra ha destacat les aportacions del pensament feminista «a aquesta eclosió de la diversitat», perquè el feminisme, ha assegurat, «tracta les identitats des d’allò que ens diferencia i ens fa úniques i des d’allò que compartim i ens fa comunitat».

La vicepresidenta s’ha referit a les discriminacions que en moltes ocasions pateixen les persones amb diversitat funcional «pel fet de ser-ho, igual que les dones», per aquest motiu, el desig d’una vida digna i independent ha de ser «des de la consciència que som éssers interdependents». Aquesta societat equitativa, ha assegurat, només és possible «amb el suport de la comunitat, teixint aliances i generant una xarxa de solidaritat».

 

Notícies relacionades:

Més de 250 professionals se citen en les III Jornades sobre Diagnòstic i Intervenció en Discapacitat Intel·lectual

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464