Saltar apartados

La UA i l'Associació Fontilles debaten sobre el paper dels mitjans de comunicació en el camp de la cooperació i els drets humans

Des de demà 9 de novembre del 2018, en el marc del VI Seminari Salut i Cooperació: Escenaris ètics emergents per al desenvolupament

 

Alacant. Dijous, 8 de novembre de 2018

Els dies 9 i 10 de novembre de 2018, la Facultat de Ciències de la Salut i l’Associació Fontilles, amb el suport del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d’Alacant, organitzen una nova edició del Seminari Salut i Cooperació centrat en escenaris ètics emergents per al desenvolupament.

La trobada, que tindrà lloc a les instal·lacions del Sanatori de Fontilles (la Vall de Laguar), reunirà experts en filosofia del dret, fotoperiodistes, periodistes i professionals de l’àrea de cooperació i salut, per a tractar temes d’un màxim interès com el paper dels mitjans de comunicació en el camp de la cooperació i els drets humans. A més, tractaran aspectes relacionats amb polítiques municipals, salut global, perspectiva de gènere i ètica en processos de cooperació al desenvolupament.

L’acte inaugural, demà divendres 9 de novembre a les 9 hores, tindrà la presència de la directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació de la UA, M. Reyes González; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado; i la vicepresidenta de Fontilles, Alicia Puchalt.

Avui dia es coneixen bones pràctiques d’organitzacions no governamentals, institucions públiques o agències que planifiquen les accions de cooperació que fan a partir de principis ètics d’una solidesa considerable, aspectes que es reflecteixen en els seus documents de cooperació propis o en el mateix Codi de Conducta en el cas de les ONG. «Però encara hi ha un gran desconeixement sobre com s’articulen els processos propis de les polítiques i pràctiques per a molts agents de cooperació, com es resolen els problemes sorgits en el dia a dia en els projectes sobre el terreny, o quins conflictes d’interessos sorgeixen en les decisions que hagen de prendre’s sobre aquest tema. Vinculat al tema de l’ètica en el desenvolupament es troba inexorablement el paper dels mitjans de comunicació en el camp de la cooperació, els drets humans i l’acció en tots els àmbits, com s’esmentava anteriorment, dels agents de cooperació», assenyalen des de l’organització del seminari.

El seminari, orientat a alumnat universitari, docents i professionals de les Ciències de la Salut o de Ciències Socials interessats, també està destinat a qualsevol persona interessada en la temàtica de la cooperació internacional, desenvolupament i salut.

 

Col·laboració UA- Fontilles

La Universitat d’Alacant i l’Associació Fontilles tenen una llarga experiència de col·laboració en el camp de la Cooperació al Desenvolupament des dels àmbits científic, acadèmic, de transferència de coneixement i d’acció social. Un dels projectes més consolidats en el marc d’aquesta col·laboració són els seminaris Salut i Cooperació, la finalitat dels quals és aportar a l’alumnat, al personal docent i investigador i als professionals de diferents àrees de coneixements, eines metodològiques i experiències en el camp de la Salut Global, en el marc de la Cooperació Universitària per al Desenvolupament. En definitiva, complementar-los la formació i aportar-los eines per al desenvolupament professional, des d’una visió crítica i constructiva.

 

Programa complet

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464