Saltar apartados

Més de 250 professionals se citen en les III Jornades sobre Diagnòstic i Intervenció en Discapacitat Intel·lectual

Organitzades pel Centre Sant Rafael i la UA per a tractar canvis en la prestació de suports a persones amb discapacitat, comptarà amb un dels protagonistes de la pel·lícula Campeones

Seran inaugurades el dijous 8 de novembre a les 9.30 hores a la sala d’actes de l’aulari II, per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el rector de la UA, Manuel Palomar

 

 

Alacant. Dimarts, 6 de novembre de 2018

Segons l’IMSERSO, Institut de Majors i Serveis Socials, a Espanya hi ha més de 230.000 persones amb algun tipus de discapacitat o del desenvolupament, i són aproximadament el 57% homes i el 43% dones. Exposar les innovacions que s’estan produint en la prestació de suport és un dels objectius de les III Jornades sobre Diagnòstic i Intervenció en Discapacitat Intel·lectual organitzades pel Centre Sant Rafael i el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat d’Alacant.

Durant dos dies, 8 i 9 de novembre del 2018, es trobaran a la sala d’actes de l’aulari II de la UA especialistes nacionals i internacionals de l’àmbit de la universitat, la investigació, l’administració i entitats prestadores de serveis, per a compartir els canvis en la prestació de suports d’un sector clau com és la discapacitat i la dependència.

Experts internacionals com Jos Van Loon de la Universitat de Gant, o referents nacionals en discapacitat com Natxo Martínez, Carles de Ahumada, Pere Rueda, Fausto García o Ana Carratalá, entre d’altres, prendran la paraula per a exposar les novetats en intervenció davant de més de 250 professionals de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual arribats de tot l’estat espanyol.

 

Inauguració

Les jornades començaran el dijous 8 de novembre a les 9.30 hores de la mà de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; la diputada de Benestar de les Persones de la Diputació d’Alacant, Carmen Verdú; i el president de la Fundació San Francisco de Borja-Centre Sant Rafael, Alberto Ferrer, entre d’altres autoritats.

Després de la inauguració, s’analitzarà l’impacte de la transformació en les organitzacions de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual en la seua qualitat de vida. A més, s’exposarà el model de transformació proposat per Plena Inclusió i hi haurà taules redones d’experiències innovadores de tot l’Estat espanyol.

El divendres 9 de novembre es tractarà el paper de les Administracions Públiques per a millorar les oportunitats de les persones amb diversitat funcional. Es parlarà del canvi generacional i la política de persones en les organitzacions de suport a persones amb discapacitat. Finalment, el Centre Sant Rafael exposarà la seua experiència d’innovació i transformació.

 

Tancament amb Campeones

Les jornades comptaran per al tancament amb l’experiència del rodatge d’una de les pel·lícules més taquilleres de l’any, Campeones. Assistirà l’actor Fran Fuentes (Paquito) i Inés Enciso, gestora cultural i coach d’interpretació.

El Centre Sant Rafael de la Fundació San Francisco de Borja fa més de 35 anys que dóna suport a persones amb discapacitat intel·lectual greument afectades i té en l’actualitat una residència, un centre de dia i dos habitatges tutelats a Alacant, atén més de 100 persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats complexes de suport. Des del seu compromís social amb la millora de vida d’aquestes persones, organitza juntament amb la Universitat d’Alacant aquestes jornades tècniques que susciten un gran interès entre els professionals del sector i els estudiants de matèries afins.

Programa jornades

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464