Saltar apartados

El Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant acull una reunió de la Societat Catalana de Geografia

És la primera vegada que el campus alcoià acull una trobada científica d’aquest nivell

Campus_Alcoi1

 

Alacant. Divendres, 16 de novembre de 2018

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant acull aquest cap de setmana una trobada de la Societat Catalana de Geografia, que es reuneix per primera vegada fora de Catalunya.

El campus alcoià acull així, per primera vegada, un esdeveniment científic d’aquestes característiques, que serà inaugurat aquest dissabte, 17 de novembre, pel vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, pel regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Empresa, Formació i Innovació, Manuel Gomicia, el president de la Societat Catalana de Geografia, Josep Oliveras, i pel president de l’Associació de Geògrafs Espanyols i catedràtic de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina.

La inauguració, que tindrà lloc a la Cambra de Comerç d’Alcoi, tindrà també la presència del director de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans, Brauli Montoya, qui parlarà sobre «La importància de la frontera històrica Biar-Busot per al català parlat al sud del País Valencià», i també del professor de la Universitat d’Alacant, Enric Moltó, qui dissertarà sobre els trets geogràfics de les comarques de l’Alcoià-El Comtat.

La Societat Catalana de Geografia també debatrà sobre «L’organització i l’ordenació del territori al País Valencià i Catalunya. Punts de contacte i diferències», amb les ponències de Jorge Olcina i d’Enric Moltó, sobre l’ordenament valencià, i de Franscesc Nadal i Jesús Burgueño, sobre el català.

Finalment, hi haurà una taula rodona amb les intervencions de Rafael Giménez Capdevila, Joaquim Farguell, Jordi Royo (SCG) i representants de la societat alcoiana.

La reunió de la Societat també inclourà un recorregut per la ciutat d’Alcoi, amb visites al refugi de guerra i les fàbriques del Molinar, a càrrec del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

El diumenge, 18 de novembre, s’ha programat una visita del Parc Natural de la Serra de Mariola, amb explicacions a càrrec d’Albert Pèlachs i David Pavón, de la Societat Catalana de Geografia i de membres del Departament de Geografia de la Universitat d’Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464