Saltar apartados

L'investigador Jaime García Aguilar rep el XXVI Premi a la millor tesi doctoral en el camp de la Química "Sant Albert Magne"

El seu treball, dirigit pels professors de la UA, Diego Cazorla i Ángel Berenguer, s’emmarca en la síntesi i l’estudi de diferents materials micro i nanoestructurats i en l’ús d’aquests com a catalitzadors

 

PREMI_MILLOR_TESI_QUIMICA1
PREMI_MILLOR_TESI_QUIMICA2
PREMI_MILLOR_TESI_QUIMICA3
PREMI_MILLOR_TESI_QUIMICA4
PREMI_MILLOR_TESI_QUIMICA5

 

Alacant. Divendres, 16 de novembre de 2018

L’investigador Jaime García Aguilar ha rebut el XXVI Premi a la millor tesi doctoral en el camp de la Química "Sant Albert Magne" pel seu treball Procesos más eficientes en catálisis mediante la síntesis de nuevos recubrimientos y rellenos que s’emmarca en la síntesi i l’estudi de diferents materials micro i nanoestructurats i en l’ús d’aquests com a catalitzadors en diferents reaccions d’un elevat interès tant fonamental com industrial.

El treball inclou el desenvolupament de nous catalitzadors basats en sílice mitjançant una metodologia innovadora que assegura l’ancoratge perfecte d’aquests a qualsevol tipus de suport. La modificació estructural de la sílice amb xicotetes quantitats de ferro o titani, juntament amb la possibilitat de depositar nanopartícules de metalls nobles, generen un ventall de catalitzadors extens que poden ser utilitzats en diverses reaccions catalítiques i fotocatalítiques. Entre aquestes, es poden destacar; la reacció d’epoxidació de propilè en fase gasosa i la generació, purificació i detecció d’hidrogen.

A més, el jurat ha decidit atorgar un accèssit a Nathalie Zink Lorre per la seua tesi titulada Perilenodiimidas: Reactividad y aplicaciones como sensores de explosivos y en dispositivos láser.

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc avui a la Facultat de Ciències durant la commemoració del Dia de la Química i Sant Albert Magne 2018, ha tingut la presència del vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero; de Vicente Montiel Leguey, president de la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química i director de l’Institut Universitari d’Electroquímica de la UA; de Juan Antonio Reyes Labarta, director de l’Institut Universitari d’Enginyeria dels Processos Químics; i de M. José Illán Gómez, coordinadora acadèmica del grau en Química, que s’ha encarregat de presentar l’acte. També ha assistit la vicerectora d’Estudiants i Ocupació.

Després de la concessió dels premis, Enrique Herrero ha destacat la importància de la Química «com un dels estendards de la investigació a Espanya». En aquest sentit, ha apostat per «visibilitzar» el treball d’investigació que fan les universitats espanyoles, amb l’objectiu de «conscienciar» a la societat que la química i la investigació són «fonamentals» per al canvi del model productiu.

En la seua opinió, apostar per la investigació pot «traure’ns de les crisis periòdiques d’un model basat en la construcció». Herrero, qui ha felicitat els premiats, ha destacat que aquests premis també «reconeixen la vàlua» de l’alumnat i també de «tots els investigadors» de la Universitat.

Per part seua, Jaime García Aguilar, el premiat d’enguany ha volgut agrair a les seues «dues famílies», la personal i la de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant, «el suport i l’ajuda» durant tots aquests anys. A més, ha defensat «la importància de donar oportunitats per a poder aprendre» i ha considerat que la feina de la Reial Societat Espanyola de Química, en concedir aquests premis.

A més, dins de les commemoracions del Dia de la Química, Sergio Menargues Irles, col·laborador honorífic del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat d’Alacant ha impartit la conferència «Desde Karlsruhe 1860 hasta la Tabla Periódica y la IUPAC».

Igualment, el catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant, Antonio Sepúlveda Escribano, ha impartit una conferència sobre «Catalizadores para la purificación de corrientes de hidrógeno».

 

Concurs de fotografia científica

Dirigit a tota la comunitat universitària i antic alumnat de la Universitat d’Alacant, encara està obert el termini d’inscripció per a participar en el concurs de fotografia Sant Albert Magne 2018. Un any més la Facultat de Ciències promou aquest concurs amb dues categories: Fotografia Científica i Fotografia de Naturalesa i Medi Ambient. En les dues categories es concedirà un primer premi de 200 euros i un segon, de 100 euros.

Cada participant podrà presentar fins a dues fotografies inèdites per a cadascuna de les dues modalitats. Les fotografies han de presentar-se en paper fotogràfic i en format electrònic. El termini de presentació finalitza el pròxim 21 de novembre de 2018 a les 14 hores.

Una vegada finalitzat el termini de presentació, les fotografies en format paper s’exposaran en els taulons del corredor de la planta baixa de la Fase II de la Facultat de Ciències fins al gener de 2019. Bases del concurs.

 

PROGRAMACIÓ SANT ALBERT MAGNE 2018

 

Notícies relacionades:

Comença la setmana gran de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant per Sant Albert Magne

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464