Saltar apartados

La Universitat d'Alacant seleccionarà tres projectes per a finançar-los a través d'UACROWD

El rector ha presentat el projecte de finançament col·lectiu de la UA l’objectiu del qual se centrarà a ‘donar suport i impulsar la investigació, l’emprenedoria i l’acció social atraient finançament destinat a llançar projectes promoguts per la comunitat universitària’

 

UACrowd1
UACrowd2
UACrowd2a
UACrowd2b
UACrowd3
UACrowd3a
UACrowd4
UACrowd5
UACrowd6
UACrowd7
UACrowd8
UACrowd9

 

Alacant. Dimecres, 14 de novembre de 2018

La Universitat d’Alacant iniciarà la seua aposta pel micromecenatge amb la selecció de tres projectes en els àmbits d’investigació, emprenedoria, innovació social, cultural i de cooperació al desenvolupament per a impulsar a través de la nova plataforma que avui s’ha presentat en públic UACROWD i que servirà per a «impulsar la investigació, l’emprenedoria i l’acció social de la UA».

El rector, Manuel Palomar, i la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, responsable de donar vida al projecte de finançament col·lectiu, han sigut els encarregats de presentar la iniciativa a la comunitat universitària en un acte que ha tingut a la sala multimèdia del Rectorat.

Palomar sosté que, a més de fomentar la creativitat, la iniciativa «persegueix enfortir el posicionament i la funció social de la Universitat d’Alacant». «UACROWD és una eina web que no només permetrà desenvolupar les campanyes de finançament, la mateixa difusió dels projectes seleccionats i la gestió en línia d’aquests, sinó que garanteix l’assessorament especialitzat que requereix la implementació d’aquesta nova i creativa estratègia de finançament col·lectiu en el nostre entorn universitari», ha explicat.

La vicerectora de Responsabilitat Social ha detallat els avantatges de tenir una plataforma pròpia, que passen, per no encotillar temàticament el tipus de projecte que es presenta, per poder sol·licitar ajuda econòmica o col·laboracions d’un altre tipus o per poder manejar més adequadament els terminis de les campanyes, entre d’altres. L’únic requisit és que el projecte estiga liderat per una persona de qualsevol dels col·lectius universitaris, que podran presentar el seu projecte perquè UACROWD l’ajude a preparar i llançar la campanya. En aquest sentit, el rector ha insistit que el micromecenatge de la UA «es concep com un sistema de promoció d’iniciatives innovadores que tenen la capacitat d’implicar els col·lectius de la Universitat, i a la mateixa comunitat, en els seus processos de desenvolupament i que va més enllà de l’aportació monetària de les persones, perquè les converteix en sòcies, partícips i fins i tot decisores de propostes innovadores».

María José Rodríguez, per la seua part ha remarcat que aquest projecte que avui ha vist la llum «naix fruit del compromís de l’equip de govern per explorar noves formes de finançament». La vicerectora assegura que és el resultat d’un treball que s’ha fet els últims dos anys «en els quals hem organitzat un debat sobre el model de finançament associat als processos de participació i que implica involucrar la comunitat universitària en els seus processos propis de desenvolupament».

La vicerectora ha recordat que va ser la mateixa comunitat universitària qui va posar nom i va dissenyar el logo que identificarà aquesta eina web que permetria la gestió en línia dels projectes futurs.

 

Notícies relacionades:

La UA busca nom i logo per a la seua plataforma pròpia de "crowdfunding"

Reproducir

Declaracions de Maria José Rodriguez

sobre plataforma crowdfunding

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464