Saltar apartados

Les Juntes de Districte exigiran al Ple de l'Ajuntament que es pronuncie a favor del Grau de Medicina per a la Universitat d'Alacant

Els representants veïnals lliuren al rector un manifest de suport

 

Reunion_juntes_districte1
Reunion_juntes_districte2
Reunion_juntes_districte3

Imatges: José María Hernández, Andrés Cremades, Luis Almarcha i Manuel Palomar

 

Alacant. Dimarts, 13 de novembre de 2018

Els coordinadors de les Juntes de Districte dels sectors 2 i 3 s’han reunit aquest matí amb el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, per a lliurar-li un manifest de suport a la implantació del grau de Medicina. El manifest ha sigut subscrit per vocals veïnals i sectorials de les cinc juntes municipals de districte.

Els representants veïnals es queixen «de la inhibició dels agents socials, econòmics i polítics de la província d’Alacant» i afirmen que portaran al pròxim ple municipal «l’exigència d’una moció favorable al fet que els estudis de Medicina també s’impartisquen a la Universitat d’Alacant».

A la reunió han assistit José María Hernández, de la Junta de Districte 3, i Andrés Cremades i Luis Armarcha, de la Junta 2 en representació dels cinc districtes de la ciutat. Cremades ha manifestat el malestar generalitzat entre els seus representats davant de «la inacció per part de tots els grups polítics» en el que ha qualificat d’una postura «irresponsable» ja que en el termini de 10 anys es jubilarà el 40% de la plantilla mèdica actual «i no s’ha pensat com compensar aquesta pèrdua d’efectius». «Al voltant d’un miler d’estudiants alacantins ix cada any de la província davant de la falta de places en estudis de medicina», han assegurat, fet que consideren «una pèrdua de vocacions difícilment reemplaçable».

Els representants ciutadans afirmen que la presentació de la sol·licitud davant del ple no és més que la primera de les accions previstes per a recuperar aquests estudis i dotar a la província de l’oportunitat d’acostar-se a la mitjana nacional d’una plaça de Medicina per cada 8.200 habitants (una per cada 6.800 si es compten les de les universitats privades), que a Alacant no arriba ni a la meitat, és a dir, una plaça per cada 14.200 habitants.

Reproducir
Suport Juntes de districte al grau de Medicina

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464