Saltar apartados

L'Associació Espanyola d'Estudis Anglo-nord-americans premia els professors de la Universitat d'Alacant Sara Prieto i Antonio Lillo Buades

La investigadora premiada, Sara Prieto, és experta en periodisme literari en la Primera Guerra Mundial

El professor premiat, Antonio Lillo Buades, investiga l'estudi dels mecanismes de formació de paraules motivats fonològicament

 

ANTONIO_LILLO_SARA_PRIETO1 ANTONIO_LILLO_SARA_PRIETO2

Fotografies: Roberto Ruiz. Taller d'Imatge (FGUA)

 

Alacant. 19 de novembre de 2018

L’Associació Espanyola d’Estudis Anglo-nord-americans (AEDEAN) ha premiat dues publicacions realitzades pels professors del Departament de Filologia Anglesa de la Universitat d’Alacant, Sara Prieto[SPG1] [22] [23] i Antonio Lillo Buades. La decisió dels premis anuals d’investigació que concedeix l’associació es va anunciar dijous passat, durant la celebració del 42è Congrés de l’Associació Espanyola d’Estudis Anglo-nord-americans (AEDEAN).

Sara Prieto, investigadora i professora de literatura de la UA, ha rebut el Premi d’Investigació 2018 Enrique García Díez de Literatura Anglesa, pel seu llibre Reporting the First World War in the Liminal Zone: British and American Eyewitness Accounts from the Western Front, publicat per Palgrave Macmillan el 2018. La docent és experta en literatura de la Primera Guerra Mundial, especialment en l’experiència dels civils al front.

El seu llibre se centra en l’anàlisi del reportatge de guerra escrit a partir de les vivències dels corresponsals britànics i nord-americans al front occidental. En el llibre s’estudien els textos d’autors com Edith Wharton, Richard Harding Davis, Rudyard Kipling o Arthur Conan Doyle. A cavall entre dues tradicions, la de la visió romàntica de la guerra vuitcentista i la de la tradició avantguardista, més cínica i desil·lusionada, Prieto analitza els recursos retòrics usats per a retratar l’experiència personal alhora que intenta explicar les característiques de la guerra als lectors.

Sara Prieto és professora ajudant doctora a la UA i membre de l’Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere. Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat d’Oviedo, ha sigut investigadora visitant a la Universitat de Cambridge i la Schlesinger Library de Harvard University; també ha sigut professora en la State University of Nova York i a la Universitat Catòlica de Múrcia. La professora és coeditora de Literary Journalism and World War I: Marginal Voices (amb Andrew Griffiths i Soenke Zehle, Presses Universitaires de Nancy 2016) i ha participat en volums col·lectius com Letras desde la trinchera: testimonios literarios de la Primera Guerra Mundial (Universitat de València, 2015) i en revistes de gran prestigi com l’Edith Wharton Review i First World War Studies. En l’actualitat dirigeix un monogràfic de la Revista Alicantina de Estudios Ingleses sobre la literatura de la Primera Guerra Mundial.

Prieto és membre d’AEDEAN i presidenta de l’Associació de Joves Investigadors en Estudis Anglesos (ASYRAS) i membre de la International Society of First World War Studies i la International Association of Literary Journalism. L’Associació Espanyola d’Estudis Anglo-nord-americans ja li va concedir anteriorment el Premi Catalina Montes a la millor comunicació d’estudiant de doctorat en el seu congrés anual (2013 i 2014).

Antonio Lillo Buades és autor, juntament amb Terry Victor, del Dictionary of English Rhyming Slangs, publicat per De Gruyter (Berlín/Boston) el 2017, obra amb la qual ha rebut el Premi d’Investigació Leocadio Martín Mingorance de llengua i lingüística angleses.

Lillo Buades és professor titular del Departament de Filologia Anglesa de la UA, on ha exercit la seua activitat docent i investigadora des del 1992. El premiat és especialista en lexicologia i fonologia, i ha centrat la seua atenció investigadora en l’estudi dels mecanismes de formació de paraules motivats fonològicament, amb especial atenció al lèxic argòtic i col·loquial. El professor Lillo és autor d’Aspectos lingüísticos de la rima en el argot inglés, editat per la UA el 1995, i Transcribing English, editat per Comares el 2009 (2a ed. 2012), coautor del Nuevo diccionario de anglicismos, editat per Gredos en 1997, Grammar in Gobbets, amb Aguaclara el 2002 (2a ed. 2011); i director o codirector de l’edició de diverses obres, entre les quals cal destacar Studies in Etymology and Etiology, de 2009; Los caminos de la lengua. Estudios en homenaje a Enrique Alcaraz Varó, de 2010, i Words on Words and Dictionaries (volum monogràfic de la RAEI, 2011). Els seus treballs de recerca també han quedat reflectits en nombrosos articles, publicats en revistes de gran prestigi internacional com English World-Wide, English Studies, Dictionaries (Journal of the Dictionary Society of North America), Leuven Contributions in Linguistics and Philology, Lebende Sprachen, English Today i Comments on Etymology.

Antonio Lillo és membre de l’Associació Espanyola d’Estudis Anglo-nord-americans (AEDEAN), de l’Associació Espanyola de Lingüística Aplicada (AESLA) i de la International Phonetic Association (IPA), i ha sigut col·laborador del programa Lingua Franca de la cadena australiana ABC Radio National com a especialista en argots i sociolectes marginals. La tasca lexicogràfica que l’ha fet mereixedor d’aquest premi d’investigació ha sigut recentment objecte d’elogioses ressenyes en la premsa nacional britànica i australiana, així com en reconeguts fòrums acadèmics internacionals.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464