Saltar apartados

La Fundació Trinidad Alfonso col·laborarà amb les universitats valencianes per a la promoció de l'esport universitari

Les set universitats valencianes i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat el conveni per a impulsar projectes vinculats a l’esport

Fund_TrinidadAlonso1

 

Elx. Dimarts, 20 de novembre de 2018

Les set universitats valencianes i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat en la Universitat Miguel Hernández la signatura del conveni de col·laboració per a promocionar l’esport universitari, a través de la iniciativa Uniesport. Mitjançant aquest acord, les vuit entitats col·laboraran per a impulsar projectes vinculats amb l’esport; contribuiran al desenvolupament de l’esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar la societat i els esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis i donaran visibilitat als valors de la cultura de l’esforç, com també als diferents projectes que promou la Fundació.

Concretament, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UV), María Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Mas, el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, la rectora de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Rosa Visiedo Claverol, el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, José Manuel Pagán Agulló, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor Neira.

A l’acte, també, ha assistit l’alcalde d’Elx, Carlos González Serna, el secretari-president de la Comissió Autonòmica d’Esport Universitari, Javier Sánchez Millán, la secretària del Consell Superior d’Esports, María José Rienda Cuenca, i el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya Torres.

Aquest acord desenvoluparà diferents línies d’actuació. D’una banda, es convocaran els «Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris»; uns guardons específics per a esportistes amb expedients acadèmics brillants. Es farà una convocatòria anual d’un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les 7 universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les carreres esportives amb els estudis universitaris. En total, es premiarà amb 600 euros 14 estudiants i s’atorgarà una placa commemorativa a cadascun. Així mateix, de forma paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 1.200 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l’encarregada d’abonar l’import dels premis.

Entre les diferents accions que duran a terme les entitats signatàries d’aquest conveni, també, destaca la celebració del «Dia de l’Esport», que tindrà lloc el 5 d’abril de 2019. Es tracta d’un projecte que l’any passat va tenir la participació de més de 90.000 xiquets, xiquetes i joves. A aquesta s’uniran de forma independent les 7 universitats valencianes amb diferents iniciatives esportives. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, es desenvoluparà un Pla de Voluntariat per als esdeveniments on col·labore la Fundació a la Comunitat Valenciana. En concret, es fomentarà la participació de la comunitat universitària a través dels voluntaris.

Com a novetat, en aquesta tercera edició d’Uniesport s’ampliarà la col·laboració per a permetre, per primera vegada, la celebració de 27 Campionats d’Espanya Universitaris 2019-CADU CV, que es repartiran a les set seus de les universitats valencianes.

La Fundació Trinidad Alfonso pren el nom de la mare de Juan Roig, el seu president i mecenes. La finalitat d’aquesta entitat és canalitzar la vocació de mecenatge de Juan Roig sobre la base dels objectius següents: esdeveniments i infraestructures referents, els valors de l’esport com a referents, els esportistes com a referents, la Comunitat Valenciana com a referent i l’emprenedoria esportiva.

Fund_TrinidadAlonso1a Fund_TrinidadAlonso3

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464