Saltar apartados

La 'movida' a Alacant i Benidorm i l'antimilitarisme es colen en l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant

En l’acte anual, celebrat anit a la seu, es va reconèixer la donació de vuit nous fons de gran valor històric

 

ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_1
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_2
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_3
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_4
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_5
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_6
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_7
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_8
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_9
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_10
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_11
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_12
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_13
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_14
ANIV_ARXIVE_DEMOCRÀCIA_15

 

Alacant. Divendres, 23 de novembre de 2018

L’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant va celebrar anit el tradicional acte anual d’agraïment als nous donants. Enguany s’hi han incorporat vuit nous fons, entre els quals destaquen, per la seua novetat, els materials relacionats amb «la movida a Alacant i Benidorm, l’arxiu històric complet del Moviment d’Objectors de Consciència del País Valencià i l’arxiu personal del que va ser cronista oficial de la ciutat d’Alacant, l’escriptor Enrique Cerdán Tato, la digitalització del qual començarà d’ací a poc.

Durant la cerimònia, el rector, Manuel Palomar, va assenyalar el paper de l’Arxiu com a «referent historiogràfic del nostre país», gràcies al qual, «la Universitat d’Alacant s’ha convertit en un punt de trobada d’investigadors de la història recent». L’acte, celebrat a l’edifici del carrer Sant Ferran de la Seu Universitària d’Alacant, es va iniciar amb un repàs de les activitats dutes a terme des de l’arxiu al llarg de l’any. El seu coordinador, el periodista José María Perea, va destacar l’ardu però gratificant treball dut a terme per a la commemoració del cinquanta aniversari del naixement del Centre d’Estudis Universitaris, CEU, germen de l’actual Universitat d’Alacant, que l’any vinent celebrarà els quaranta anys de vida.

Durant el seu discurs, Perea va remarcar el gran valor dels fons rebuts al llarg de l’any. Als ja esmentats s’hi sumen l’arxiu de l’advocat il·licità Basilio Fuentes Alarcón; el del professor de la UA, Antonio Mula Franco; el de l’activista Esperanza Lavella Ortiz, feminista i militant del PSOE; el de Rafael Azuar Ruiz, antic alumne del CEU i actor de teatre, i el de la investigadora Begoña Romero, amb els fons de la qual l’arxiu incorpora, per primera vegada, elements pertanyents a la movida dels anys setanta i vuitanta a Alacant i Benidorm. Altres fons de gran vàlua incorporats enguany són els pertanyents a l’Associació de Veïns del Barri La Tafalera d’ Elda, amb els quals s’amplien els recursos ja existents sobre l’activitat dels moviments veïnals a la província, així com l’arxiu personal d’Ángel Pascual Devesa, metge pediatre de la Beneficència d’Alacant i destacat intel·lectual del republicanisme alacantí. Tots ells van rebre de mans del rector un reconeixement consistent en un prisma de metacrilat amb el logo de la Universitat i l’Arxiu de la Democràcia, amb el qual s’agraeix l’innegable servei a la història i al record que han realitzat amb les seues donacions.

En representació dels nous donants va prendre la paraula Pascual Pastor, del Moviment d’Objecció de Consciència del País Valencià, que va destacar la importància de l’Arxiu de la Democràcia perquè, tal com va assenyalar, «no mira cap al passat sinó cap al futur».

 

Notícies relacionades:

L'Arxiu de la Democràcia rep el fons històric del Moviment d'Objecció de Consciència

EL MUA reuneix la història viva de la gènesi de la Universitat d'Alacant

La UA commemora aquest dijous el cinquanta aniversari del Centre d'Estudis Universitaris d'Alacant

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464