Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull una trobada de cooperació interinstitucional entre països iberoamericans

Fins al 23 de novembre de 2018, el programa se centrarà a potenciar l’activitat en comú d’aquestes institucions en matèria de vigilància i intel·ligència estratègica

 

Cooperacion_interinstitucional1 Cooperacion_interinstitucional2

 

Alacant. Dimarts, 20 de novembre de 2018

La Universitat d’Alacant acull la Trobada de cooperació interinstitucional iberoamericana: reptes i oportunitats per a la vigilància i la intel·ligència estratègica en xarxa. Un programa d’activitats promogut per l’Observatori Virtual de Transferència de Tecnologia (OVTT), que comptarà amb la visita a la UA, fins al 23 de novembre del 2018, d’institucions governamentals, universitàries i empresarials d’Argentina, Xile i Cuba, respectivament.

La trobada se centrarà a potenciar l’activitat en comú d’aquestes institucions: la vigilància i la intel·ligència estratègica. Durant cinc dies, es desenvoluparan reunions bilaterals, trobades de treball, visites i tallers, a través dels quals les institucions participants podran conèixer detalladament la feina que la UA desenvolupa en aquest camp. Per a això, comptarà amb la participació de diferents grups d’investigació de la Universitat d’Alacant com el GrupoM Xarxes i Middleware, el Grup de Processament del Llenguatge Natural i Sistemes d’Informació (GPLSI), el Grup Transducens i Wake Research.

A més, amb la col·laboració del Parc Científic d’Alacant, s’impartirà un taller de vigilància tecnològica a les empreses sòcies, així com de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, INVATTUR, on a través d’una visita in situ es coneixerà la seua activitat en intel·ligència competitiva. La seua experiència ajudarà a conèixer bones pràctiques en la gestió i la certificació de sistemes de vigilància i intel·ligència a la regió, com també identificar desafiaments conjunts que ajuden les empreses a aprofitar el valor d’aquestes eines especialitzades en la seua presa de decisions.

Aquesta acció representa una oportunitat per a explorar oportunitats de col·laboració entre les institucions participants, orientades a impulsar activitats acadèmiques i projectes tecnològics conjunts relacionats amb la intel·ligència estratègica a Iberoamèrica. La trobada és possible gràcies a la participació de totes aquestes entitats en el Congrés Internacional de Vigilància Tecnològica que ha tingut lloc a Bilbao el 13 i 14 de novembre, on l’OVTT de la UA participa dins del Comitè d’Experts.

 

Cooperacion_interinstitucional3

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464