Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es bolca contra la violència de gènere

La institució commemora el pròxim dijous el Dia Mundial contra la Violència de Gènere a les 12 hores a la plaça de la Igualtat

El campus alacantí i les diferents seus i aules universitàries de la UA acullen activitats amb motiu del #25N durant tot el mes

Violència_genere2018

Imatge: El rector, Manuel Palomar, al costat de membres de la comunitat educativa, participen en un minut de silenci per les víctimes de la violència de gènere.

 

Logo_segelle_Violència_genereAlacant. Dilluns, 19 de novembre de 2018

La plaça de la Igualtat de la Universitat d’Alacant serà la protagonista de les activitats institucionals organitzades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere el pròxim 22 de novembre. Els actes programats començaran a les 12 del migdia amb un minut de silenci per les dones víctimes de la violència de gènere i a continuació es llegirà el manifest de la Xarxa d’Universitats d’Igualtat de Gènere de les Universitats Espanyoles per a l’Excel·lència Universitària (RUIGEU).

En la mateixa plaça, a continuació, la companyia Hermanas Gesting protagonitzarà la performance Good Girl. Un espectacle de dansa que compta amb el primer premi del Certamen Coreogràfic de Madrid i el premi Lorca Millors Intèrprets Femenines de Dansa Contemporània 2017.

La UA també ha posat en marxa la campanya de sensibilització «Crema antimaltractament» que estarà activa entre el 19 i el 23 de novembre. La crema AM.Antimaltractament és una edició limitada de l’obra de l’artista Juan F. Navarro. Es tracta d’una peça projectual irònica que cerca crear un debat sobre com els mitjans de comunicació tendeixen a transferir la responsabilitat d’una agressió masclista a la víctima. La crema AM.Antimaltractament va ser una de les 15 propostes seleccionades, entre les 200 presentades, en la 12a edició de la Convocatòria d’Arts Visuals mulier, mulieris 2018 i es reparteix en els diferents centres de la Universitat, com també en els voltants de la plaça de la Igualtat.

La Universitat d’Alacant duu a terme sessions informatives sobre el «Protocol de prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual, per raó de sexe i per orientació sexual». L’objectiu d’aquest se centra a «sensibilitzar la comunitat universitària davant de comportaments d’aquesta mena, com també informar dels camins que cal seguir en cas de ser aplicat».

 

Activitats

El Dia Mundial contra la Violència de Gènere té una completa agenda d’activitats programades per la Universitat d’Alacant tant al campus com en les diferents seus i aules universitàries.

El dia 22 de novembre i sota el lema «Contra la violència de gènere: estén una mà», la Biblioteca Universitària ha convocat a les 12.30 per a formar un mosaic contra la violència de gènere. La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials organitza el dia 27 de novembre la conferència «Las Ciencias Sociales y la innovación en la respuesta a las situaciones de violencia de género», a càrrec de Marta Monllor i a la Biblioteca de la mateixa facultat, un any més es pot trobar la «Mostra Bibliogràfica contra la Violència de Gènere» que arriba a la novena edició i que es trobarà fins al 14 de desembre. A Ciències de la Salut, el dia 28 a partir de les 11 hores es projectarà el curtmetratge Ana27, de la directora Lidiana Rodríguez amb un debat posterior.

La Seu Universitària de Torrevella ha programat diferents activitats amb motiu del #25N com teatre al carrer el dia 25 de novembre a les 18 hores al passeig Vistalegre amb la representació de Fémina. Las Mujeres Mueven el Mundo, la projecció de la pel·lícula Sólo mía en el CIAJ, el dia 22 de novembre a les 17.30 hores, l’exposició «No tinc amo», entre el 28 de novembre i l’11 de desembre a la sala d’exposicions del Centre Cultural Virgen del Carmen, i el taller «Pel dret a una vida lliure de violència de gènere: concepte, identificació i pautes per al seu tractament» a càrrec de María Concepción Torres Díaz el dia 30 de novembre a les 17 hores també al Centre Cultural Virgen del Carmen.

A l’Aula Universitària de Sant Joan el #25N es visibilitza a través d’una sèrie de xarrades sobre Què saps del feminisme?, la conferencia «Violencia de género. La atención a las víctimas desde el ámbito local», a càrrec de Jorge Payá, el 21 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural de Sant Joan i la projecció de les pel·lícules La batalla de los sexos i La librería.

A la Seu Universitària de Benissa s’organitzen els dies 28 i 29 de novembre Jornades formatives Igualtat de gènere, diversitat afectiu-sexual i violència de gènere dirigides a personal d’ajuntaments.

L’Aula Universitària de Monòver acull el dia 20 a les 20 hores la conferencia «Violencia de género. La atención a las víctimas desde el ámbito local» i a la Seu Universitària d’Elda i a l’Aula de L’Alfàs del Pi es podrà visitar l’exposició «Del Morat al Negre: Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina (2002-2007)». A l’Aula de la UA a Bigastre es podrà visitar, des del 21 de novembre l’exposició «Llenguatge per a la Igualtat. Això no té nom».

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464