Saltar apartados

Acord de col·laboració entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Fundació Caja Mediterráneo per a la difusió de patrimoni bibliogràfic cultural

L’acord l’han subscrit aquest dijous el rector de la UA i vicepresident de la Biblioteca Virtual, Manuel Palomar, i el president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Manuel Boyer

 

Acord_colaboracion1
Acord_colaboracion2
Acord_colaboracion3

 

Alacant. Dijous,18 d'octubre de 2018

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant i vicepresident de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, i Luis Manuel Boyer, president de la Fundació Caja Mediterráneo, han subscrit avui en el Rectorat de la UA un conveni de col·laboració entre les dues fundacions esmentades.

L’acord preveu la difusió de patrimoni bibliogràfic cultural en diferents formats, l’aprofitament dels fons digitalitzats a través de projectes d’investigació conjunts i l’accés més eficient als recursos bibliogràfics, a més de la difusió i promoció artística i cultural amb el desenvolupament d’activitats organitzades conjuntament.

En aquest sentit, Luis Boyer afirma que la «Fundació Caja Mediterráneo té la voluntat i el compromís de custodiar i difondre el patrimoni intel·lectual i artístic dels legataris». «L’objectiu primordial de la nostra entitat», afegeix Boyer, «és posar aquesta documentació a la disposició dels investigadors i de la societat en general, i per això és un orgull poder col·laborar amb la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, institució de referència en la digitalització i difusió del patrimoni cultural».

Per a Manuel Palomar, la inclusió en la Cervantes dels fons de la Fundació Caja Mediterráneo significa un increment qualitatiu considerable de l’oferta de continguts de la biblioteca virtual que es desenvolupa en la UA, cosa que la fa molt més atractiva per als estudiosos i investigadors que hi accedeixen des d’una llarga nòmina de països, especialment els iberoamericans.

A l’acte han assistit també la secretària general de la UA, Esther Algarra, la vicerectora de Planificació Econòmica, Eva Valero, directora del secretariat de Seus Universitària, Manuel Bravo, director general de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Jesús Pradells, director de la Biblioteca Virtual i José Vicente Cabezuelo, director del Campus Iberoamericà de la UA.

Fundació Caja Mediterráneo

La Fundació Caja Mediterráneo desenvolupa el projecte Centre d’Investigació i Documentació, que té com a finalitat la posada en valor i la difusió del seu patrimoni documental en general i dels seus llegats en particular. En aquest context, la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dissenyarà un portal institucional dedicat a aquest centre de documentació i investigació de la Fundació Caja Mediterráneo, així com una sèrie de portals específics dels diferents legataris i col·leccions. Per a fer-ho, la Fundació Caja Mediterráneo facilitarà documents dels seus llegats i col·leccions per a la seua fixació electrònica i la difusió pública a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es va constituir l’any 2000 i el seu patronat està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura el 2010). L’entitat gestiona la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT. La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) va ser inaugurada el 1999 per iniciativa de la Universitat d’Alacant, Banc Santander –a través de Santander Universitats– i la Fundació Botín. El 2013 va obtenir el prestigiós Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques d’Investigació, i el 2017, el segon premi Aporta, promogut pel Govern d’Espanya a través de la Secretaria d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, l’Entitat Pública Empresarial Red.es i la Secretaria General d’Administració Digital.Legataris Fundació Caja Mediterráneo

1. José Martínez Ruiz, Azorín (escriptor)

2. Jordi Joan i Santacília (científic de la Marina)

3. Emilio Varela (pintor)

4. Gabriel Miró (escriptor)

5. Eusebi Sempere (pintor i escultor)

6. Carlos Arniches (escriptor)

7. Germà Bernàcer (economista)

8. Òscar Esplà (músic)

9. Família Portes, Teatre Principal d’Alacant (Història del Teatre Principal)

10. Francisco Figueras Pacheco (arqueòleg, cartògraf i cronista)

11. Julio Guillén Tato (almirall i primer director del Museu Naval)

12. Antonio González Pomata (periodista i gastrònom)

13. Rodolfo Llopis (pedagog i polític)

14. Jaume Mas Porcell (musicòleg i catedràtic de clau)

15. Francisco Montoro Pina (escriptor)

16. Remedios Picó (poetessa)

17. Francisco Bonmatí de Codecido (metge i escriptor)

18. José Capilla Beltrán (periodista)

19. Camile Aimare (escriptor i investigador)

20. Joaquín Espín Rael (col·leccionista i cronista de la ciutat de Llorca)

21. Carlos Esplá Rizo (polític)

22. Juan de Dios Aguilar (musicòleg i director musical)

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464