Saltar apartados

El Campus d'Alcoi de la UA exposa "Història de la Normal"

La mostra presenta un recorregut i una anàlisi històrica i social de l’Escola Normal de Mestres masculina i la de Mestres femenina d’Alacant, l’evolució i la transcendència històrica d’aquestes

 

Història_Normal

 

Alacant. Dimecres, 17 d'octubre de 2018

Des del pròxim dilluns 22 d’octubre i fins al 23 de novembre, el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant albergarà l’exposició «Història de la Normal», a les instal·lacions de la Cambra de Comerç, com una part de la programació cultural de la UA en aquest campus amb el mecenatge de la Fundació Mutua Levante.

El vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, inaugurarà l’exposició, el pròxim dilluns 22 a les 19 hores, acompanyat pel degà de la Facultat d’Educació de la UA, Josep M. Esteve.

La mostra està integrada per panells explicatius i fotografies fetes per la Facultat d’Educació de la UA i el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), a través dels quals es presenta un recorregut i una anàlisi històrica del que van ser i van significar socialment l’Escola Normal de Mestres masculina (la primera a aparèixer a Alacant l’any 1844) i la de Mestres femenina (quinze anys més tard, el 1859). Els estudis de magisteri són els més antics de tots els que actualment ofereix la Universitat d’Alacant, a través de la Facultat d’Educació. L’exposició aprofundeix en l’evolució d’aquestes escoles i en la transcendència històrica que tenen: la formació dels mestres en la transició des de l’antic règim a l’estat liberal; l’escola normal de mestres masculina a Oriola i a Alacant; l’escola normal de mestres femenina; els directors; el professorat; l’alumnat; les innovacions pedagògiques; els estudis; els edificis i instal·lacions; o les relacions amb la societat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464