Saltar apartados

Germà Bernàcer torna la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat d'Alacant

El despatx original de l’investigador alacantí, juntament amb el seu llegat, es pot visitar des d’avui a la Biblioteca de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

La filla del físic i economista, Ana María Bernácer, ha inaugurat el nou emplaçament del lloc de treball de son pare al costat del rector de la UA, Manuel Palomar i al president de la Fundació CAM, Luis Boyer

 

German_Bernacer1
German_Bernacer2
German_Bernacer3
German_Bernacer4
German_Bernacer5
German_Bernacer4a
German_Bernacer6
German_Bernacer7
German_Bernacer8

 

Alacant. Dilluns, 15 d'octubre de 2018

La Universitat d’Alacant i la Fundació CAM han fet avui realitat el somni de la filla de Germà Bernàcer quan, coincidint amb el 50 aniversari de la defunció de l’investigador, va reclamar que el seu llegat es «reintegrara al campus, prop dels estudiants que ell sempre ha tingut tan presents».

Dit i fet, des d’avui el despatx original en què el físic i economista va establir les bases de la macroeconomia, a través de les teories que va desenvolupar i la influència de les quals en el desenvolupament de la ciència econòmica van establir les bases de la macroeconomia moderna, es troba situat en els baixos de la Biblioteca de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant.

El despatx, compta amb els mobles originals de l’investigador, la seua màquina d’escriure i el seu llegat, més de 2.500 documents, 450 llibres i 25 objectes personals, entre els quals s’inclouen fotografies personals i familiars o el bust del seu amic, Gabriel Miró «que ha estat al seu despatx des de l’any 1924», com assenyalava la seua filla durant la inauguració.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que «el despatx d’un dels referents més importants per a la Universitat d’Alacant es troba en una ubicació perfectament accessible i a la vista a la Biblioteca de la Facultat d’Econòmiques, aquest era el desig de la seua filla, prop dels estudiants».

Luis Boyer, president de la Fundació CAM, propietària del llegat de l’investigador, ha assenyalat que «Bernàcer era molt més que un simple economista. Va ser el fundador i creador del Servei d’Estudis del Banc d’Espanya, però sobretot era un humanista, un científic, una persona amb una necessitat imperiosa de saber per a tractar de fer un món millor, si escau, a través de la teoria econòmica, i la nostra voluntat és que el seu llegat es puga visitar i adquirisca major visibilitat».

Raúl Ruiz, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA, s’ha referit a Bernácer com «un exemple de treball, de persona, de dedicació, d’humanitat, de curiositat, humilitat i d’internacionalització, exemples bàsics per a l’adquisició del coneixement científic».

 

Notícies relacionades:

Naix la Càtedra Germà Bernàcer amb la vocació de contribuir al desenvolupament econòmic i social del territori

Publicacions de la UA reedita tots els llibres de l’economista alacantí Germà Bernàcer, defensor de la distribució de la riquesa

La Universitat d’Alacant guardona amb el Llorer d’Or, a títol pòstum, Germà Bernàcer

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464