Saltar apartados

La I Jornada de la Càtedra Carmencita de la UA analitza la percepció del sabor

La trobada, que reunirà experts en gastronomia i investigadors universitaris, tindrà lloc el pròxim dilluns 22 d’octubre entre les 9 i les 14 hores a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant

Catedra_Carmencita

 

Alacant. Divendres, 19 d'octubre de 2018

Conèixer la història de la nostra cuina i la manera en què el nostre cervell ens prepara per a percebre els sabors és un dels objectius que la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic s’ha marcat en aquesta I Jornada Interdisciplinària sobre Gastronomia que tindrà lloc el dia 22 d’octubre de 9.00 a 14.00 a la sala d’actes Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant.

Les ponències que formen aquesta jornada tracten aspectes que resulten claus per a entendre com té lloc la percepció dels sabors i alguns dels elements que determinen la cultura del gust. Els experts que participaren amb ponències són: Almudena Villegas, professora de la Universitat de Còrdova, Premi Nacional d’Investigació en Gastronomia i editora de la Revista Española de Cultura Gastronómica que tractarà la «Historia en clave gastronómica», F. Javier Cudeiro Mazaira del Laboratori de Neurociència i Control Motor (NEUROcom) i autor de la monografia Paladear con el cerebro i també el neuròleg i xef autodidacta Miguel Sánchez Romera autor del llibre La Neurogastronomía, la inteligencia emocional culinària i de la publicació Alimenta bien tu cerebro.

Tancarà les Jornades el xef Víctor Rodrigo, guanyador del concurs Cuiner de l’any 2012 i propietari del restaurant Samsha Experience de València amb un espectacle gastronòmic visual i acústic titulat «Samsha Experience, l’espectacle fet menjar».

La Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic és una càtedra institucional de la Universitat d’Alacant juntament amb l’empresa exportadora d’espècies Carmencita i que té com a objectiu, en paraules del seu director, el catedràtic d’Història de la Ciència, Josep Bernabeu, «és la recuperació, l’adaptació i la divulgació del patrimoni culinari alacantí i la promoció i la innovació gastronòmica des de la consideració de les aromes i els sabors com a base de la memòria gustativa». En aquest sentit la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic prepara una exposició sobre el món de les espècies que s’inaugurarà al gener del 2019 al Museu de la Universitat d’Alacant MUA i que farà itinerància a Dénia i s’exhibirà en algunes de les Seus que la Universitat d’Alacant té a tota la província.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464