Saltar apartados

La Universitat d'Alacant commemora el 50 aniversari de la fundació del CEU d'Alacant

La institució commemora l’efemèride amb diferents iniciatives que començaran el 8 de novembre i es prolongaran durant l’any 2019

L’acte d’inauguració serà un retrobament entre docents, estudiants i personal d’administració i serveis de les primeres promocions del CEU

La UA fa una crida a la participació als protagonistes dels anys inicials de la Universitat a Alacant

 

Campus_CEU1 Campus_CEU2

Imatges del CEU en els seus primers anys d’activitat

 

Alacant. Dilluns, 15 d'octubre de 2018

El CEU (Centre d’Estudis Universitaris) d’Alacant, germen de l’actual Universitat d’Alacant, va nàixer un 4 de novembre del 1968. La província i la ciutat esperaven aquesta institució acadèmica i, després d’uns no poc senzills tràmits polítics i administratius, la institució era inaugurada a Alacant. Ara, mig segle després, la Universitat d’Alacant commemora aquesta efemèride i per a això ha organitzat un programa d’activitats i iniciatives amb les quals compartir la seua alegria amb la societat alacantina.

La proposta primera i principal tindrà lloc en la vesprada del 8 de novembre, a les 19 hores al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). En commemoració del naixement del CEU, la UA ha organitzat una retrobada de docents, estudiants i personal d’administració i serveis d’aquelles primeres promocions del CEU.

Aquest esdeveniment serà obert a les persones que van pertànyer a la comunitat universitària en les primeres promocions de la institució i, per aquest motiu, la Universitat d’Alacant convida aquests protagonistes a assistir a l’acte. No obstant això, des del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, organitzadors del programa d’activitats de l’aniversari, sol·liciten confirmació d’assistència en el correu alumni@ua.es o mitjançant els telèfons 610 488 974 i 600 948 637. Encara que la cita pretén reunir els protagonistes d’aquells primera anys del CEU, l’esdeveniment també serà la tradicional trobada Alumini de la Universitat d’Alacant.

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, presidirà l’acte de reunió dels protagonistes dels primers anys d’estudis universitaris a Alacant. També hi intervindran alguns integrants del comitè organitzador d’aquests actes, que està format per Elías Alonso Dávila, Mercedes Guijarro Antón, Rosa Ana Gutiérrez Lloret, Juan Martínez Leal, Mónica Moreno Secoi José María Perea Soro, membres del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia. Antics docents, estudiants i personal d’administració i serveis tindran també participació en els torns de paraula.

El mateix acte servirà de presentació de diferents iniciatives que es faran amb motiu d’aquesta efemèride. En concret, es projectaran dos audiovisuals, un sobre la col·locació d’una placa commemorativa en l’escultura d’Arcadi Blasco dedicada al PAES (Patronat Alacantí d’Educació Superior), que es farà durant els pròxims dies, prèviament a l’acte, i un altre sobre la història del CEU i els seus protagonistes titulat 50 años del CEU: Historia y memoria. De la mateixa manera, també es presentaran un llibre i una exposició homònims.

Posteriorment, el document audiovisual serà projectat entre els mesos de novembre i desembre a la Mediateca de la Biblioteca General de la UA.

L’exposició «50 anys del CEU: Història i memòria» es podrà veure fins a final d’any al Museu de la Universitat d’Alacant i, posteriorment, es desplaçarà fins al febrer del 2019 a la Seu Ciutat d’Alacant per a emprendre, a partir de març, un recorregut per diverses seus de la UA a la província d’Alacant. A més, entre el 29 i el 31 de gener, la Seu Ciutat d’Alacant serà escenari d’un cicle de conferències sobre «La Universitat espanyola a la fi del franquisme».

 

Invitació

La Universitat d’Alacant pretén obrir als seus protagonistes l’acte de commemoració del 50 aniversari de la fundació del CEU (Centre d’Estudis Universitaris) a Alacant, que tindrà lloc el 8 de novembre a les 19 hores al MUA. Per a això, el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació ha habilitat un correu electrònic, alumni@ua.es i dos telèfons, 610 488 974 i 600 948 637, per a confirmar l’assistència d’aquells que van pertànyer al professorat, al personal d’administració i serveis i, també, a aquells que van ser estudiants en les primeres promocions.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464