Saltar apartados

Relacions Internacionals inicia la recuperació del "centre històric" de la Universitat d'Alacant

El pavelló Jorge Juan acull, després de la seua remodelació, tots els serveis de Relacions Internacionals de la UA, que fins ara es trobaven dispersos en diferents ubicacions del campus

 

Inauguracion_Edifici_RRII1
Inauguracion_Edifici_RRII2
Inauguracion_Edifici_RRII3
Inauguracion_Edifici_RRII4
Inauguracion_Edifici_RRII5
Inauguracion_Edifici_RRII6
Inauguracion_Edifici_RRII7
Inauguracion_Edifici_RRII8

 

Alacant. Dimarts, 16 d'octubre de 2018

El conjunt d’edificacions militars auxiliars del camp d’aviació de Rabassa constitueix l’embrió del campus universitari actual. Després de la retirada militar, la majoria de les construccions existents es van mantenir, encara que amb les transformacions necessàries per a adequar-les a l’ús docent, i així han perviscut al llarg dels anys assumint diferents funcions.

Després de la remodelació de l’antiga Facultat d’Educació i del pavelló d’alumnat, ara li arriba el torn al pavelló Jorge Juan, que acull ara els serveis de Relacions Internacionals de la Universitat d’Alacant i significa un pas més en la recuperació d’aquest «centre històric» de la UA amb l’objectiu de reformar els pavellons i convertir-los en l’eix dels serveis centrals universitaris.

La remodelació ha intentat «recuperar l’originalitat dels espais retornant a les naus la seua fluïdesa i espai únic que havia sigut fracturat al llarg del temps, de manera que la intervenció considera l’edifici com un tot. En aquesta caixa, el contingut s’organitza de la manera més diàfana possible a partir d’una idea fonamental com és la de la transparència», una obra a càrrec de l’arquitecta Rosana Pérez, ha explicat Elia Gutiérrez, directora del Secretariat de Desenvolupament del Campus.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que «el centre històric és un patrimoni molt rellevant de la nostra universitat i ja fa anys que vam decidir apostar per tenir-ne cura i restaurar-lo perquè aculla els serveis crítics de la Universitat d’Alacant, com és el cas de Relacions Internacionals».

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha assenyalat que en Relacions Internacionals «teníem una estructura molt dispersa per tot el campus, l’Oficina de Cooperació a l’aulari II, el Centre d’Estudis Orientals a l’edifici Germà Bernàcer, i l’Oficina de Mobilitat al pavelló d’Alumnat i, a banda, el Vicerectorat a l’edifici rectoral, i això generava ineficiències i falta de coordinació. Ara, aquest edifici mostra, entre altres coses, que la UA ha apostat clarament per la internacionalització».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464