Saltar apartados

El director del Laboratori d'Adhesius i Adhesió de la UA, premi a l'excel·lència investigadora per la Societat de Biomaterials de Romania

L’investigador José Miguel Martín Martínez va rebre el guardó durant la VIII Conferència Internacional ‘Biomaterials, enginyeria de teixits i dispositius mèdics’ BIOMMEDD’2018

 

Alacant. Dimarts, 23 d'octubre de 2018.

El catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori d’Adhesió i Adhesius de la Universitat d’Alacant, José Miguel Martín Martínez, ha rebut el premi a l’excel·lència investigadora que lliura la Societat de Biomaterials de Romania. El guardó va ser concedit durant la celebració de la VIII Conferència Internacional «Biomaterials, enginyeria de teixits i dispositius mèdics», BIOMMEDD’2018, celebrada del 27 al 29 de setembre de 2018 a la ciutat de Cluj-Napoca.

Aquest esdeveniment aplega prestigiosos científics en biomaterials, dispositius mèdics i investigació d’enginyeria de teixits al costat de metges de diferents especialitats, com odontologia, ortopèdia, neurocirurgia, cirurgia cardiovascular, etc., que utilitzen, en la pràctica clínica, implants i pròtesis fetes de biomaterials.

La Societat de Biomaterials de Romania concedeix anualment el premi a l’excel·lència investigadora en biomaterials per a reconèixer la dilatada trajectòria de científics que hi han desenvolupat investigacions rellevants a escala internacional. Enguany el premi ha correspost al professor de la Universitat d’Alacant, José Miguel Martín Martínez, per la troballa d’innovadors biomaterials per a millorar la qualitat de vida dels éssers humans. Ja el 2016, aquesta mateixa societat li va concedir un altre reconeixement per les seues contribucions científiques en l’àrea dels biomaterials.

Durant la seua llarga trajectòria acadèmica i investigadora, el professor Martín Martínez ha format part de la unitat G3 de la Comissió Europea a Brussel·les, entre els anys 2005 i 2006, on va coordinar el desenvolupament de més de vint projectes europeus. Des de la seua incorporació al Laboratori d’Adhesió i Adhesius de la Universitat d’Alacant, el 2007, ha liderat nombrosos projectes d’investigació.

Entre les seues troballes destaquen el desenvolupament de nous bioadhesius per al segellat del nucli d’un anell fibrós (nucleus pulposus) com a part d’una nova estratègia quirúrgica no invasiva per a hèrnies discals a la columna vertebral; bioadhesius sintètics com a alternativa a les sutures per al tancament d’incisions i ferides; noves pròtesis de silicona per a corregir les orelles en nansa en població infantil i adulta; innovadors materials polimèrics acrílics amb derivats de grafè per a obtenir implants dentals amb més resistència mecànica i durabilitat; el desenvolupament d’espumes de poliuretà per a omplir in situ cavitats pleurals residuals en malalts terminals que han patit intervencions quirúrgiques severes en l’aparell respiratori, així com la troballa d’un material autoreparable amb gran potencial per a la medicina i la cirurgia.

Notícies relacionades

Desenvolupen un innovador procediment per al farcit i segellat de cavitats pleurals

La Universitat d’Alacant troba un material capaç d’autoreparar-se

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464