Saltar apartados

Investigadors de la UA i representants del sector turístic es reuneixen a París per parlar sobre Turisme Sostenible

En el marc d’un projecte europeu Next Tourism Generation Alliance, la primera aliança europea per a establir eines i productes innovadors que milloren el sector turístic

 

Turisme_sostenible_Paris1 Turisme_sostenible_Paris2

 

Alacant. Dimecres, 24 d'octubre de 2018

Investigadors del Departament d’Organització d’Empreses i del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d’Alacant, representants d’organitzacions europees i internacionals, responsables polítics, representants de la indústria, professionals de la gestió de projectes, acadèmics, planificadors, inversors i empresaris s’han reunit en la 6a edició de l’Escola d’Estiu PM4SD a París. Durant l’esdeveniment, conferenciants internacionals, tallers pràctics, activitats de capacitació i aprenentatge experimental, van inspirar els delegats en el complex turístic sostenible Villages Nature París.

L’Escola d’Estiu PM4SD 2018, que va tenir lloc del 9 al 12 d’octubre, es va definir com un esdeveniment important a la Unió Europea en col·laboració amb el consorci del projecte europeu Next Tourism Generation Alliance (NTG) en el qual participa la Universitat d’Alacant. La trobada es va organitzar en col·laboració amb FEST (Fundació per al Turisme Europeu Sostenible), ETC (Comissió Europea de Viatges), Blue Community Consortium i Villages Nature París, com a socis clau. Disneyland París va organitzar i va allotjar la visita d’estudis sobre sostenibilitat.

 

Premi Villages Nature

Villages Nature París, una empresa conjunta amb Pierre et Vacances i Euro Disney, destaca com un model per al turisme sostenible que utilitza energia geotèrmica, no genera residus en els abocadors i no té automòbils, entre molts altres aspectes. Recentment va rebre el premi ‘World Hospitality’ a la millor iniciativa de desenvolupament sostenible i responsabilitat social. Durant l’Escola d’Estiu, Villages Nature París va rebre el Certificat d’Assoliment de la Comunitat Blava i el Certificat d’Excel·lència de PM4SDSummerSchool com a organització amfitriona de la seua 6a edició de la conferència. A més, per a continuar analitzant models destacats pel que fa a sostenibilitat en termes de compromís ambiental, tractament d’aigües i gestió de residus, de Next Tourism Generation Alliance va visitar Disneyland París.

 

Projecte NTG

NTG és la primera associació i aliança europea per a crear una cooperació transformadora per a establir eines i productes innovadors que milloren el sector turístic. Treballen en cinc subsectors claus per al turisme: hostaleria, serveis d’aliments i begudes, agències de viatges i operadors turístics, atraccions per a visitants i gestió de destinacions.

Amb una durada de quatre anys, 2018-2021, i un finançament total de 4.000.000 d’euros per part de la Comissió Europea, aquesta aliança compta amb la participació de Federturisme com a coordinador, UnionCamere, Eurogites, Cambra de Comerç de l’Acadèmia IHK, People 1st, VIMOS, CEHAT, i les universitats d’Alacant, Sopron, Varna, la Metropolitana de Cardiff, la de Ciències Aplicades NHTV de Breda, l’Institut de Tecnologia de Dublín, ATLAS-Europa, i l’Associació de Professors de Turisme i Estudiants de Turisme a Europa.

 

Notícia relacionada:

La UA treballa en el disseny d’un llibre blanc per a proporcionar eines i productes innovadors que milloren el sector turístic

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464