Saltar apartados

Més de 1.500 persones es donen cita en la Jornada Esportiva d'UPAPSA a la Universitat d'Alacant

Vora 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual participaran demà en una vintena de competicions adaptades

Cartel_UPAPSA2018

 

Alacant. Dimecres, 24 d’octubre de 2018

L’esport i la inclusió social seran protagonistes durant el dia de demà a la Universitat d’Alacant. Un any més, les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent de la UA acolliran la Jornada Esportiva d’UPAPSA, que enguany arriba a la seua vint-i-cinquena edició convertida en la activitat principal d’aquestes característiques que s’organitza en la Comunitat Valenciana.

Des de les 10.30 hores, que tindrà lloc l’acte d’inauguració, fins a les 15 hores, quan es lliuren els trofeus i la posterior desfilada de clausura, seran més de 800 els esportistes que participaran en una vintena de competicions distribuïdes en quatre esports. Entre esportistes, personal d’organització, voluntaris, àrbitres i acompanyants, aproximadament, seran 1.500 persones les que participen en aquesta jornada.

La Universitat d’Alacant i UPAPSA (Unió Provincial d’Associacions Pro-Minusvàlids Psíquics d’Alacant) col·laboren en una nova edició d’aquesta jornada de competicions esportives destinada a persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, aquesta en serà la tretzena que té lloc en les instal·lacions esportives de la UA, a les quals es desplaçaran esportistes i acompanyants procedents de 35 centres d’atenció al col·lectiu de la Comunitat Valenciana i de la regió de Múrcia, per la qual cosa aconsegueix caràcter intercomunitari.

Amb aquest tipus de jornades, els organitzadors pretenen potenciar l’evolució dinàmica de les persones, l’autonomia i la independència d’aquestes, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport com la cooperació, el treball en equip, la competitivitat o el sacrifici, entre d’altres.

 

Competicions

Les competicions es dividiran en quatre grans blocs de modalitats esportives amb diferents tipus de competició. En concret, en atletisme es desenvoluparan carreres de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També hi haurà sèries de 50 i 25 metres marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en les modalitats d’autònoms i assistits. A més, es competirà en salt de llargada i llançament de pes, tant en modalitat masculina com femenina.

Un altre esport serà el de la petanca, que es jugarà en tres nivells, per als quals es preveuen diferents graus de suport o assessorament per part del monitor.

Destaquen també les proves adaptades, en les quals es fan tres circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. En aquest cas, els esportistes participen en un d’aquests i s’estableixen diverses rondes en les quals participen cinc grups que roten per les cinc proves de què consta cada circuit.

Finalment, l’última modalitat esportiva és la de l’eslàlom en cadira de rodes, en la qual es faran dos circuits, un per a la modalitat de cadira de rodes manual i un altre en la modalitat elèctrica.

 

UPAPSA_archivo

Imatge de la Jornada d’UPAPSA en una edició anterior

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464