Saltar apartados

Alacant i Alcoi acolliran l'any 2019 el Congrés Internacional Vibracions de Juan Gil-Albert

El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert convoquen la trobada que reunirà diferents generacions d’investigadors sobre l’autor alcoià en el XXV aniversari de la seua mort

Congrés_Gil_Albert

 

Alacant. Dimecres, 31 d'octubre de 2018

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, de la Diputació d’Alacant, i la Universitat d’Alacant a través del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) han convocat el Congrés internacional Vibracions de Juan Gil-Albert: la fascinació de la constància, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 d’abril del 2019 a Alacant i el 6 d’abril a Alcoi. Aquest serà el principal esdeveniment del XXV aniversari de la mort de l’autor alcoià (1904-1994), que comptarà a més amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi.

La convocatòria va ser anunciada per César Augusto, diputat de Cultura i vicepresident de la Diputació d’Alacant, Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, José Ferrándiz Lozano, director de l’IAC Juan Gil-Albert, i José Carlos Rovira, catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la UA. Aquests dos últims intervindran, a més, com a codirectors acadèmics.

La presidència del Congrés ha sigut acceptada pel poeta Francisco Brines, de la Reial Acadèmia Espanyola, destacat representant de la Generació del 50 que va ser també amic de Gil-Albert, a qui va ajudar en la seua recuperació editorial dels anys setanta, mentre que la conferència inaugural titulada «Gil-Albert, escritor exquisito y total» serà pronunciada per l’escriptor Luis Antonio de Villena.

Juntament amb Luis Antonio de Villena, el Congrés tindrà setze ponents més, els quals representaran diferents generacions d’investigadors, des dels qui van tindre un paper important en la recuperació editorial de Gil-Albert dels anys setanta i vuitanta, fins als més actuals, passant també per la generació d’estudiosos que es van sumar a causa de l’any del centenari del seu naixement en 2004.

Per això estaran en el programa noms com els de Guillermo Carnero, Jaime Siles, Manuel Aznar, José Carlos Rovira, Pedro J. de la Peña, Ricard Bellveser, Juan Cano Ballesta, Ángel Luis Prieto de Paula, Annick Allaigre-Dunny, María Paz Moreno, Claudia Simón, José Ferrándiz Lozano, Pedro García Cueto i Manuel Valero, als quals s’uneixen dos creadors com el dramaturg Alberto Conejero i el cineasta Juan Luis Iborra, director de la pel·lícula Valentín (2003) basada en la seua novel·la homònima, que serà projectada en el Congrés.

El congrés inclou l’últim dia una lectura dramatitzada de textos a càrrec de l’actor Toni Misó a Vila Vicenta, la casa familiar del Salt en la qual Gil-Albert va escriure alguna de les seues obres, i es preveu la possibilitat d’incorporar presentacions de llibres.

La particularitat d’aquest Congrés és que estarà també obert a comunicacions d’investigadors, les propostes dels quals podran ser presentades abans del 9 de gener del 2019 a través de la pàgina web del congrés. Un Comitè Científic fromat per representants d’universitats d’Espanya, França, Itàlia, els Estats Units i Xile decidirà sobre l’acceptació de les propostes presentades.

Les sessions de ponències i comunicacions es faran a la Casa Bardín, seu de l’IAC Juan Gil-Albert, a la Seu Ciutat d’Alacant de la UA i al campus de la UA a Alcoi.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464