Saltar apartados

Els CdT impartiran cursos de Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària

Francesc Colomer ha presentat els nous cursos d’especialització que impartirà la xarxa de CdT avalats per la Universitat d’Alacant


Conveni_Turisme1
Conveni_Turisme2
Conveni_Turisme3
Conveni_Turisme4

 

Alacant. Divendres, 7 de setembre de 2018

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha presentat els nous cursos d’especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant que impartirà la xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana i que, per primera vegada, tindran una titulació avalada per la Universitat.

En concret, els nous cursos d’especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant estan avalats per la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de València i la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha presentat aquesta nova oferta de cursos juntament amb el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i ha ressaltat que “fer política turística és posar en valor les aliances i la vertadera governança col·laborativa” i ha incidit que “des dels primers compassos d’aquesta legislatura hem col·laborat amb la Universitat d’Alacant per la dimensió del coneixement que tenen del turisme de la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, Colomer ha explicat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la Universitat d’Alacant a través de diferents projectes, com els nous cursos d’especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant que s’impartiran en la xarxa de CdT.

En aquesta línia, Colomer ha destacat que “els CdT són una història d’èxit, han format grans cuiners que han arribat molt lluny en el món de la gastronomia, però hem de seguir treballant per a innovar i millorar aquesta formació”, i ha explicat que “l’aliança de la nostra Xarxa de CdT amb les universitats en matèria turística mostra la nostra aposta cap a l’excel·lència”.

Durant la presentació, Colomer ha explicat que “es tracta d’un programa pilot, totalment gratuït per a l’alumnat, que s’inicia el mes que ve i fins al desembre, amb una durada de 250 hores i on participen les universitats” i ha afegit que aquests cursos “són el preàmbul d’un curs més sòlid i complet que s’impartirà l’any 2019 de 1.000 hores de durada”.

Aquests cursos seran impartits per professors de les universitats participants que assumiran les matèries troncals, juntament amb els formadors de la Xarxa CdT. D’aquesta manera, es crea un mètode innovador de formació en hostaleria que uneix la docència universitària i els formadors experts de la Xarxa CdT per a cada mòdul temàtic del curs.

El responsable de Turisme ha ressaltat la gran aposta que és col·laborar amb la Universitat d’Alacant per a incrementar la qualificació del turisme a la Comunitat Valenciana. Així doncs, ha recordat que la UA “ha liderat un document clau, el Llibre Blanc de Turisme per a una nova estratègia, que il·lustra un pla estratègic de futur que en breu presentarem”.

Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha ressaltat el “compromís clar de la Universitat d’Alacant amb la formació”, al mateix temps que ha agraït “el suport de Turisme Comunitat Valenciana per a la creació de Gasterra a Dénia” i ha augurat que “aquests cursos de gastronomia que s’impartiran en els CdT seran un èxit”.

 

Signatura de conveni amb la UA

Els cursos d’especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant avalats per la Universitat d’Alacant s’emmarquen en el conveni de col·laboració que han subscrit Turisme Comunitat Valenciana i la UA.

A més, el secretari autonòmic de Turisme ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Alacant dirigit la realització conjunta de projectes que generen nous coneixements que aporten valor afegit a les destinacions, els productes i els serveis turístics de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest conveni, l’Agència Valenciana del Turisme col·laborarà econòmicament amb 170.000 euros per a diferents actuacions que cal fer conjuntament durant el 2018 en tres àmbits complementaris: l’especialització intel·ligent de la destinació Comunitat Valenciana; la qualificació, en clau innovadora, dels professionals del sector; i per al centre de Gastronomia.

Aquest conveni s’inclou dins de la línia de col·laboració que l’Agència Valenciana de Turisme ha posat en marxa amb les universitats de la Comunitat Valenciana per al foment de la investigació en innovació, una línia que inclou altres quatre convenis que cal subscriure també enguany (amb la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Florida Universitària i la Universitat d’Alacant), i que aconsegueix en conjunt 500.000 euros d’inversió a favor de la generació de coneixement turístic.
 

Reproducir
Reproducir

Declaracions Manuel Palomar sobre

conveni Turisme

Declaracions Francesc Colomer sobre

conveni Turisme

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464