Saltar apartados

El catedràtic de la UA, Juan Feliu, rebrà la Medalla d'Or de la Societat Internacional d'Electroquímica

El guardó més important que concedeix l’ISE reconeix la "contribució més significativa a l’electroquímica en els darrers anys" i serà lliurat a l’investigador de la UA en el congrés anual de la societat que tindrà lloc a Sud-àfrica el 2019

 

Juan_Feliu

Alacant. Divendres, 14 de setembre de 2018

La Societat Internacional d’Electroquímica (ISE) ha decidit reconèixer el treball i les investigacions del catedràtic de Química Física de la Universitat d’Alacant, Juan Feliu amb la concessió del seu guardó més rellevant, la Medalla d’Or de la societat científica. Un premi que reconeix cada dos anys “la persona que ha fet la contribució més significativa a l’electroquímica en els darrers anys”.

Feliu ha explicat que “no m’esperava aquest premi, especialment pel fet de treballar en una universitat com la d’Alacant, que no té els recursos d’altres centres més grans”. El catedràtic de Química Física ha volgut destacar el fet de rebre el premi precisament treballant en “una universitat petita, fet que posa en valor que la feina que fem aquí, malgrat que no compta amb tots els recursos d’altres centres d’investigació, demostra que és vàlida i serveix”.

Feliu rebrà el guardó el pròxim mes d’agost del 2019 en el congrés anual de la Societat Internacional d’Electroquímica que tindrà lloc a Durban, Sud-àfrica en “reconeixement a les seues contribucions intel·lectuals per la comprensió dels fenòmens electroquímics en elèctrodes d’estructura superficial definida i a l’establiment de relacions fonamentals entre l’estructura de la superfície dels elèctrodes i la reactivitat d’aquests”, com li va comunicar per carta personalment el president de l’ISE, Philip Barlett.

 

Currículum

El professor Juan M. Feliu és catedràtic de Química Física, director del Grup d’Electroquímica de Superfícies de la Universitat d’Alacant i, des del 2015, editor en cap del Journal of Electroanalytical Chemistry. Entre altres guardons, ha rebut el Premi CIDETEC a la Trajectòria Científica en Electroquímica (2006), el Premi Brian Conway d’Electroquímica Física (2008), i el Premi Charles N. Reilley de Química Electroanalítica (2017). Ha publicat més de 450 contribucions en l’àrea d’electroquímica de superfícies amb més de 12.000 citacions.

La principal línia d’investigació d’aquest mira d’establir relacions entre l’estructura i la composició superficial i la reactivitat electroquímica resultant, dins dels camps d’electroquímica de superfícies i fonaments d’electrocatàlisi en piles de combustible. En concret, les reaccions electrocatalítiques estudiades per Feliu responen als efectes superficials en la cinètica d’oxidació / reducció de sondes moleculars de superfície, oxidació de potencials combustibles orgànics i petites molècules que contenen nitrogen, com també la reducció d’oxigen i altres espècies relacionades amb la química verda.

 

Notícies relacionades:

La Societat Iberoamericana d’Electroquímica concedeix el Premi Trajectòria al catedràtic de la UA Juan Feliu

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464