Saltar apartados

José Vicente Climent, antic alumne de la UA, escollit per la IUPAC per a formar part en la Taula Periòdica de Químics Joves

La proposta original naix arran del centenari de la IUPAC i l’Any Internacional de la Taula periòdica de Mendeléiev

L’alumni, que ocuparà el lloc del bari, ha sigut seleccionat a proposta del professorat de la UA i gràcies als seus mèrits

 

JoseV_ClimentAlacant. 19 de setembre de 2018

La IUPAC, Unió Internacional de Química Pura i Aplicada, ha seleccionat a l’antic alumne de la Universitat d’Alacant José Vicente Climent Medina per a formar part de la Taula periòdica de Mendeléiev. Climent ocuparà el lloc del bari (Ba).

Amb motiu de la celebració del centenari de la IUPAC i l’Any Internacional de la Taula Periòdica, IUPAC i IYCN, copatrocinat per la Xarxa Internacional de Químics Joves (IYCN), han anunciat la creació d’una Taula Periòdica de Químics Joves. Enguany es commemora el 150 aniversari de la Taula Periòdica de Mendeléiev. Per a això, escullen joves químics, començant al juliol del 2018 i acabant al juliol del 2019, data que coincidirà amb el Congrés Mundial de Química i l’Assemblea General de la IUPAC. Per a la seua elaboració, s’estan seleccionat químics joves destacats de tot el món que encarnen la missió i els valors fonamentals de la IUPAC, fins a formar un grup de 118, cadascun dels quals representarà un element químic diferent.

La taula periòdica resultant destacarà la diversitat de carreres, la creativitat i la dedicació dels joves químics que estan traçant el camí per al pròxim segle. Des de juliol del 2018 s’anunciaran vuit guanyadors cada mes, representants de sengles elements, en el mateix ordre del descobriment científic d’aquests. Els elements finals es faran públics en l’Assemblea General de la IUPAC i el Congrés Mundial de Química, que tindrà lloc a París, al juliol del 2019.

Aquest mes de setembre s’ha fet pública la inclusió de José Vicente Climent Medina, antic alumne del professor col·laborador de la UA Sergio Menargues en el col·legi dels Maristas d’Alacant i al qual el mateix Menargues va preparar per a l’Olimpíada de Química.

José Vicente Climent, ara professional en la indústria farmacèutica, va ser guanyador de la Fase Local de l’Olimpíada de Química a la UA i guanyador d’una medalla d’or en la XXIII Olimpíada Nacional de Química de Sevilla l’any 2010. A més, Climent ha sigut alumne pertanyent a la promoció de Químiques 2010-14 de la Facultat de Ciències de la UA. Climent és un dels vuit joves químics triats aquest mes.

Sergio Menargues és professor col·laborador en el Departament d’Enginyeria Química de la UA i ha sigut qui l’ha proposat.

Els múltiples mèrits que suma l’antic alumne li han valgut per a ser seleccionat per la IUPAC, i ocuparà en aquesta Taula Periòdica el lloc del Ba. Cal destacar que, entre els mèrits ressaltats en el seu currículum, figura l’article publicat com a conseqüència, en la major part d’aquest, del seu TFG (Treball Final de Grau), un estudi que li va dirigir el professor de la UA Juan Carlos Sancho, qui també hi participa en un article que va compartir l’autoria amb els membres del grup d’investigació de Química Quàntica de la UA, Intra - and Intermolecular Dispersion Interactions in [n]Cycloparaphenylenes: Do They Influence Their Structural and Electronic Properties?. Climent va impartir també el seminari en el Departament de Química Física, al maig del 2016, mostra de la vinculació que ha seguit mantenint l’antic alumne amb la Facultat de Ciències.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464