Saltar apartados

Les principals novetats en investigacions arqueològiques de l'alta edat mitjana s'exposen en la UA en el col·loqui internacional "El lloc de les coses"

 

 

International_Workshop_cartellAlacant. 25 de setembre de 2018

«El lloc de les coses: L’alta edat mitjana en context (segles VII al X)» és el títol del col·loqui internacional que comença a la Universitat d’Alacant el dimecres 26 i conclou el 28 de setembre de 2018 a l’aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres. Durant aquests tres dies, experts arqueòlegs procedents d’universitats nacionals i estrangeres es reuneixen per a posar en comú les principals novetats entorn de l’ús del context com a eina d’interpretació històrica, i ho fa sent paritari.

El col·loqui compta amb un comitè científic reconegut, amb investigadors consagrats, com són els professionals procedents d’universitats com les d’Hamburg, CNRS i INRAP de França, La Sorbona, Catània, Roma Tor Vergata, Jaén, País Basc, ICAC. Hi participen també investigadors més joves que desenvolupen projectes nous.

«El lloc de les coses» es realitza en el marc del projecte d’investigació HAR2015-67111-P, amb el finançament del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Està dirigit per Carolina Doménech Belda, professora de l’Àrea d’Arqueologia, i la catedràtica d’Arqueologia de la UA i directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH), Sonia Gutiérrez Lloret. Hi col·laboren la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

Demà dimecres, 26 de setembre, a les 10.00 hores, comença el seminari amb la presentació, que serà a càrrec dels catedràtics d’Arqueologia de la UA Lorenzo Abad Casal i Sonia Gutiérrez Lloret, juntament amb la professora de la mateixa àrea Carolina Doménech Belda.

Cadascuna de les sessions serà presidida per un especialista en aquesta matèria. Rafael Azuar, especialista en Arqueologia Medieval, cap de la Unitat d’Excavacions i Col·leccions del MARQ i conservador catalogista en aquest museu, presidirà la sessió del matí. Azuar ha sigut director del MARQ i del Museu Arqueològic d’Alacant (1996-2006) i del Museu Nacional d’Arqueologia Subaquàtica a Cartagena (2006-2010), el primer dia; Sabine Panzram, de la Universitat d’Hamburg, presidirà la sessió de la vesprada. El dijous 27 serà Patrice Cressier qui presidirà la sessió del matí i Julia Sarabia, de la UA, la que presidirà la de la vesprada. El divendres 28 Vicente Salvatierrra presideix l’última de les sessions.

 

International_Workshop1

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464