Saltar apartados

El Consell Social de la UA premia l'excel·lència i el compromís amb la Universitat d'Alacant

Representants de tots els sectors de la societat es reuneixen en la tercera edició dels premis, que va tenir lloc anit a l’EUIPO

 

Gala_ConsejoSocial1
Gala_ConsejoSocial2
Gala_ConsejoSocial3_AdolfoUtor
Gala_ConsejoSocial4_XimoPuig
Gala_ConsejoSocial5_ManuelPalomar

 

Imatges: 1- Foto de premiats i autoritats en la gala del Consell Social, 2- Manuel Palomar, Cristina Rodes, Adolfo Utor i Aránzazu Calzada, 3- Adolfo Utor, 4- Ximo Puig, 5- Manuel Palomar

 

Alacant. Divendres, 5 d’abril de 2019

El Consell Social de la Universitat d’Alacant va fer anit la gala de lliurament dels Premis de 2019, que reconeixen trajectòries destacades en el món acadèmic, cultural i professional, en el mecenatge, la investigació, l’ocupabilitat, l’esport i el voluntariat, per part d’empreses, institucions i persones que s’han destacat en els seus àmbits respectius.

Representants de tots els sectors de la societat es van trobar a l’EUIPO, en la tercera edició dels Premis del Consell Social de la Universitat d’Alacant, en la qual van ser guardonades 23 persones.

Enguany, a més, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, va lliurar una menció honorífica a l’expresident del Consell Social de la Universitat d’Alacant, Francisco Gómez Andreu.

La gala va ser moderada per la secretària del Consell Social de la Universitat d’Alacant, Aránzazu Calzada, qui va recordar el vers del poeta Virgili en l’Eneida; «Als audaços ajuda la fortuna».

«I és cert que es requereix una certa audàcia per a aprendre i per a emprendre, per a assumir desafiaments, per a fracassar i sobreposar-se, es necessita audàcia per a dedicar tota una vida a l’estudi, a una professió, a una empresa, per a aconseguir una meta o per a perseguir un somni», va ressaltar.

Aquest ha sigut el primer acte públic com a president del Consell Social de la Universitat d’Alacant d’Adolfo Utor, qui va lliurar el premi a la Trajectòria Acadèmica a l’exrector de la UA, Salvador Ordóñez.

En la seua intervenció, Adolfo Utor va qualificar el Consell Social com «un catalitzador» del protagonisme de la Universitat en una societat, en la qual «el procés d’immersió digital i de la Intel·ligència Artificial és imparable». Va defensar el model de desenvolupament econòmic sostenible, la transparència i els Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides com a full de ruta.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va lliurar el premi als alumnes de la UA voluntaris de la Mar Solidària, en la categoria al Voluntariat Universitari. El president va apostar per invertir en la universitat perquè és «invertir en futur» i va considerar que «la societat i la Universitat han de continuar treballant juntes en la mateixa direcció».

La Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, representada pel director general de l’empresa Carmencita, Jesús Navarro Alberola, ha rebut el Premi a la Càtedra Institucional. Va lliurar el guardó la directora de Relacions amb la Societat de la UA, Ana Laguna.

El director executiu de l’EUIPO, Christian Archambeau, va iniciar el lliurament de premis amb el guardó a la Implicació Universitària, que enguany ha recaigut en Casa Mediterráneo i que va arreplegar Javier Hergueta. El president de la Comissió d’Assumptes Acadèmics del Consell Social va lliurar el premi Implicació Social a la directora de la Universitat Permanent des de la creació d’aquesta, l’any 2001, fins a començaments d’any, Concha Bru, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació, Juan Bautista Riera, va lliurar el premi a l’Ocupabilitat al director executiu de Verne Group, Gianni Cecchin, i el professor de la Universitat d’Alacant, Francis Mojica a Francisco Rodríguez Reinoso, per la contribució d’aquest a la Investigació.

Alumnes i exalumnes excel·lents també van ser premiats. Els Alumni Carmina Díaz Marín, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital General d’Alacant, i José Antonio Gutiérrez Navarro, cap del Servei d’Urgències Generals de l’Hospital Universitari d’Elx (Alacant), van rebre els guardons de mà de Francisco Sogorb, cardiòleg i professor universitari, i de María Isabel Moya, presidenta del Col·legi Oficial de Metges d’Alacant, respectivament.

La directora tècnica farmacèutica de Pompadour Iberica, Natividad Osés, un altre premi Alumni per a Gala Gil Amat, que va arreplegar sa mare, Pilar Amat.

A més, com és habitual des de la instauració dels premis, el Consell Social de la Universitat d’Alacant ha distingit enguany en la categoria de Rendiment Acadèmic a aquells alumnes amb un millor expedient.

Els encarregats de lliurar el premi als alumnes van ser M. Josefa Pastor Alfonso, directora del Departament d’Humanitats Contemporànies de la UA; Josefa Antón Botella, directora del Departament de Fisiologia Genètica, Nuria Fernández Pérez, catedràtica de Dret Mercantil de la UA; María Jiménez Delgado, directora del Departament de Sociologia I de la UA; Raquel Gilar Corbí, directora del Departament Psicologia Evolutiva i Didàctica de la UA; Rosa Ferrer Diego, degana en funcions de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA; Carolina Pascual Villalobos, degana del Col·legi d’Enginyers de Telecomunicació.

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a Alacant, Perfecto Palacio, va lliurar al medallista olímpic Juan Escarré el premi al Mèrit Esportiu, i l’entrenador de l’Elche CF, José Rojo Martín ‘Pacheta’ a les jugadores de l’equip de voleibol femení de la UA.

La gerent del Parc Científic, Olga Francés va lliurar a Bioithas el premi al Mecenatge en Investigació; la directora territorial de Bankia va lliurar el premi al Mecenatge Formació, de la Vila Universitària, al seu gerent, Eduardo del Temple, i la presidenta de la Comissió de Relacions amb la Societat del Consell Social, Cristina Rodes, el premi Mecenatge Artístic i Cultural, a Cajamar, representat per Manuel Nieto, director territorial de l’entitat.

 

LLISTAT DE PREMIATS

• PREMI IMPLICACIÓ UNIVERSITÀRIA

Casa Mediterrani

 

• PREMI IMPLICACIÓ SOCIAL

Universitat Permanent

 

• PREMI OCUPABILITAT

Verne Group

 

• PREMI D’INVESTIGACIÓ

Sr. Francisco Rodríguez Reinoso

 

• PREMI ALUMNI UA

Sra. Gala Gil Amat

Sr. José Antonio Gutiérrez Navarro i Sra. Carmina Díaz Marín

 

• PREMI RENDIMENT ACADÈMIC

Sra. María Alfaro Contreras (Escola Politècnica Superior- grau en Enginyeria, So i Imatge en Telecomunicació)

Sra. Mónica Abellán Zárate (Facultat de Ciències- grau en Biologia)

Sra. Laura Miralles Amorós (Facultat de Ciències de la Salut – grau en Nutrició Humana i Dietètica)

Sr. Rodrigo Ramis Moyano (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials- grau en Sociologia)

Sr. Germán Martínez Fajardo (Facultat de Dret - grau en Gestió i Administració Pública)

Sra. María de l’Asunción Torregrosa Díaz (Facultat d’Educació – grau en Mestre en Educació Primària)

Sra. Raquel Rocamora Montenegro (Facultat de Filosofia i Lletres – grau en Espanyol: Llengua i Literatures)

 

• PREMI MÈRIT ESPORTIU UNIVERSITARI

Sr. Juan Escarré Urueña

Equip de Voleibol Femení de la UA

 

• PREMI VOLUNTARIAT UNIVERSITARI

Estudiants de la UA en La Mar Solidària

 

• PREMI CÀTEDRA D’EMPRESA

Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic

 

• PREMI MECENATGE INVESTIGACIÓ

Bioithas SL

 

• PREMI MECENATGE ARTÍSTIC I CULTURAL

Cajamar Caja Rural

 

• PREMI MECENATGE FORMACIÓ

Vila Universitària

 

• PREMI TRAJECTÒRIA ACADÈMICA

Sr. Salvador Ordóñez Delgado

 

• MENCIÓ HONORÍFICA DEL CONSELL SOCIAL

Francisco Gómez Andreu

 

Notícies relacionades:

El Consell Social de la UA farà aquest dijous la gala dels premis per a reconèixer l'excel·lència i el compromís amb la Universitat d'Alacant

Voluntariat universitari de 'La Mar Solidària' i els millors expedients acadèmics, premis del Consell Social de la UA 2019

El Consell Social de la UA premia la Càtedra Carmencita i el mecenatge de Bioithas, CajaMar i Vila Universitaria

El Consell Social de la UA reconeix la implicació universitària de Casa Mediterráneoi i l'ocupabilitat a Grup Verne

El Consell Social de la UA premia Salvador Ordóñez, la UPUA i Francisco Rodríguez Reinoso

El Consell Social de la UA concedeix el Premi al Mèrit Esportiu a l'equip de voleibol femení i a Juan Escarré

El Consell Social de la UA concedeix el premi Alumni a Carmina Díaz Marín i José Antonio Gutiérrez Navarro, dos dels seus llicenciats en Medicina

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464