Saltar apartados

La cultura i l'art àrabs, a anàlisi en la jornada del Grau en Estudis Àrabs i Islàmics de la UA

El títol de la Facultat de Filosofia i Lletres aborda aquests conceptes en dues sessions dedicades al seu alumnat

 

JORNADA_ESTUDIS_ARABES1
JORNADA_ESTUDIS_ARABES2
JORNADA_ESTUDIS_ARABES3
JORNADA_ESTUDIS_ARABES4
JORNADA_ESTUDIS_ARABES5

Imatges de l'acte d'inauguració de la jornada

 

Alacant. Dimecres, 3 d'abril de 2019

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant celebra hui i demà la jornada del Grau en Estudis Àrabs Islàmics, que amb el títol d'"Arts: lletra i imatge", aborda la relació entre la cultura i l'art des de diferents perspectives.

El programa de hui dimecres, titulat "Art i cultures" i celebrat a l'Aula Magna, acull les ponències de l'escriptora Najat El Hachmi i el pintor Hanoos Hanoos, titulades "Escriure desplaçada" i "Des de l'Eufrates: la imatge com a destinació", respectivament.

La jornada del dijous 4 d'abril, amb l'epígraf de "Cultura entre arts", acull les ponències "Història, formes i artistes de la cal·ligrafia àrab", de José Miguel Puerta Vílchez, i "Còmics i novel·les gràfiques en el món àrab", de Pedro Rojo, president de la Fundació Al Fanar per al coneixement àrab, a més del debat "L'espai de les arts als països àrabs". Tindrà lloc en el Saló de Graus de l'Edifici III de la facultat.

Segons explica Amelia Peral, vicedegana de Cultura i Comunicació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, aquestes jornades «buscar acostar a l'alumnat als estudis que cursen perquè els vegen des d'un punt de vista diferent», al que afig que «amb això, pretenem que coneguen en profunditat totes les opcions de futur que tenen al seu abast, que solen ser moltes més de les que habitualment es contemplen si no s'han informat amb detall».

En el mateix sentit, Peral manifesta que aquestes iniciatives «van partir amb la intenció d'aconseguir que els alumnes s'impliquen, participen i ens acompanyen als docents més enllà de les classes i les pràctiques i, al mateix temps, donar-los a conèixer totes les oportunitats que els ofereixen aqueixos estudis en el futur». «És comú que es pregunten què fer en finalitzar els estudis. Aquestes jornades tracten de respondre a aqueixes preguntes i ho fan mitjançant la implicació i la participació dels protagonistes», afig la vicedegana de Cultura i Comunicació.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464