Saltar apartados

La UA trenca barreres amb la presentació de noves app i projectes d'emprenedoria pioners en matèria d'accessibilitat

El campus acull avui la jornada Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital organitzada al costat de la Fundació Vodafone España

 

Vídeo ListenAll

 

Alacant. Dijous, 4 d'abril de 2019

L’avanç tecnològic en la nostra societat és imparable i és vital assegurar l’accessibilitat per a totes les persones i evitar barreres digitals dels nous productes, processos i serveis digitals. En aquest context, la jornada Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital que ha tingut lloc avui a la Universitat d’Alacant té com a objectiu divulgar els últims avanços en aquesta matèria i mostrar les oportunitats d’investigació i emprenedoria que sorgeixen en el procés de transformació digital.

«Una jornada que naix de l’estreta col·laboració i compromís de la Fundació Vodafone España i la Universitat d’Alacant, a través del seu Programa d’Accessibilitat Digital, per a la formació i el disseny de documents digitals accessibles, creació de continguts web i multimèdia, i també el desenvolupament de tecnologies inclusives com ListenAll i Ability Connect que avui es presenten», ha destacat la vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la UA, Nuria Grané, durant la inauguració.

Per la seua banda, Antonio Álvarez, director d’Administració Pública de Vodafone en Llevant i Balears, en representació de la Fundació Vodafone España, ha animat els més de 90 assistents a la jornada a participar en els XIII Premis Vodafone a la Innovació. «Una nova convocatòria per a desenvolupar projectes d’innovació en TIC que milloren la qualitat de vida de sectors de la població que es troben en una situació de vulnerabilitat o en una posició de risc de caure en l’exclusió social», ha destacat.

Després de la inauguració, la jornada ha acollit la presentació de l’aplicació capaç de reconèixer la veu i transcriure-la a text, ListenAll, integrada en Ability Connect, una app gratuïta de comunicació per a la integració d’estudiants amb discapacitat. Ability Connect permet que diversos dispositius es comuniquen simultàniament a través de Bluetooth sense necessitat de connexió a internet, encara que també pot funcionar mitjançant wifi o dades mòbils. A més, s’han exposat les últimes innovacions dutes a terme per grups d’investigació, i també els projectes d’emprenedoria més rellevants en matèria d’accessibilitat.

Aquesta jornada ha sigut en si mateix un exemple d’accessibilitat ja que ha comptat amb bucle magnètic per al seguiment oral; transcripció automàtica en text a través de ListenAll i Ability Connect; intèrpret de Llengua de Signes, i videostreaming.

 

Notícia relacionada:

La Universitat d'Alacant desenvolupa una nova app capaç de reconèixer la veu i transcriure-la a text

 

JORNADA_EMPRENDIMIENTO1
JORNADA_EMPRENDIMIENTO2
JORNADA_EMPRENDIMIENTO3
JORNADA_EMPRENDIMIENTO4
JORNADA_EMPRENDIMIENTO5

Inauguració jornades (Nuria Grané, vicerectora d'Estudiants i Ocupació, i Antonio Álvarez, director d'Administració Pública de Vodafone en Llevant i Balears) i presentació ListellAll (Josefa Parreño, directora Secretariat d'Ocupació i Suport a Estudiants, i José María Fernández, tècnic del Centre de Suport a l'Estudiant)

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464