Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull quatre fases finals dels Campionats d'Espanya Universitaris

Les competicions de futbol sala, tenis i escacs es disputaran des del 9 al 12 d’abril a les instal·lacions esportives del campus i de Sant Vicent del Raspeig i les finals de voleibol de platja tindran lloc els dies 14 i 15 de maig a la platja de Sant Joan

La Universitat d’Alacant, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Vicent i Alacant, és una de les seus de la Comunitat Valenciana en que tindran lloc les finals dels CEUS d’aquest 2019

En total, seran vora 500 esportistes i tècnics els que competiran en les fases finals d’aquestes quatre modalitats esportives

 

Campionats1 Campionats2

Imatges: Pedro, Villar, Escandell i Lorenzo, en la roda de premsa

 

Alacant. Dimarts, 2 d'abril de 2019

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig han presentat aquest matí en roda de premsa els programes de les fases finals dels Campionats d’Espanya Universitaris (CEUS) del 2019, que es disputaran entre els dies 9 i 12 d’abril a les instal·lacions esportives del campus universitari i del municipi de Sant Vicent per als esports de futbol sala, tenis i escacs. De la mateixa manera, s’han presentat també les finals de voleibol de platja, que es disputaran els dies 14 i 15 de maig a la platja de Sant Joan.

La roda de premsa ha tingut lloc a l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar; el director del Secretariat de Promoció Esportiva de la Universitat d’Alacant, Dari Escandell, l’edil d’esports de Sant Vicent, José Luis Lorenzo, i Jennifer Pedro, tècnica d’Esport de la UA i jugadora de l’equip universitari de futbol sala.

La Universitat d’Alacant, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Vicent del Raspeig i d’Alacant, és una de les seus de les fases finals dels CEUS d’enguany, que es disputaran íntegrament en les set universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana organitzades pel consorci CADU (Campionat Autonòmic d’Esport Universitari).

Segons ha manifestat Dari Escandell, director del Secretariat de Promoció Esportiva, que la Universitat d’Alacant aculla aquestes finals estatals «és un honor, ja que suposa un reconeixement a la nostra capacitat de gestió en l’organització de grans esdeveniments juntament amb la resta d’universitats valencianes públiques i privades».

A més, el director de Secretariat ha confirmat que els esportistes i els tècnics, més de 500 persones, participaran de la recepció oficial que tindrà lloc al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), el dia 9 d’abril a les 20 hores, i ha concretat que «la Universitat d’Alacant compleix enguany el seu 40 aniversari i aquest esdeveniment és reflex del compromís ferm, des del seu naixement, d’impulsar una educació de qualitat que incloga a l’esport com a agent social i a l’esportista universitari com a referent en totes les àrees d’activitat de la nostra institució».

Per a Jesús Villar, alcalde de Sant Vicent del Raspeig, que la UA haja comptat amb el municipi per a aquest campionat resulta «un orgull poder acollir aquest tipus d’esdeveniments a Sant Vicent en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, la institució amb la qual sempre sumem sinergies per a dur a terme iniciatives en benefici de la nostra ciutadania». «Des d’ací volem convidar totes les persones a venir a gaudir de les diferents modalitats esportives que es jugaran durant les pròximes setmanes, perquè el millor tenis, futbol sala i escacs es donarà cita a Sant Vicent», ha indicat.

En el mateix sentit ha intervingut el regidor d’esports de la localitat, José Luis Lorenzo, que ha expressat que «Sant Vicent i la seua ciutadania tenen un ferm compromís amb l’esport. Els nostres esportistes, any rere any, aconsegueixen superar-se i aconseguir grans assoliments dels quals podem sentir-nos orgullosos, i d’això deixem constància fa a penes un mes amb la Gala de l’Esport», al que ha afegit que «l’esport és un punt d’atracció de visitants al nostre municipi i la Universitat d’Alacant és la institució amb la qual sumem sinergies per a poder continuar creixent amb esdeveniments esportius com el que presentem aquest matí».

Finalment, Jennifer Pedro, doble medalla d’or en el CEUS amb l’equip femení de la UA de futbol sala i tècnica d’Esports de la institució, ha sigut l’encarregada de desgranar els detalls de les competicions que es podran veure en les instal·lacions universitàries i municipals de Sant Vicent. Prèviament, ha manifestat que «al caràcter d’exhibició que aquestes competicions tenen per al públic, cal afegir la qualitat, perquè són un nombre destacat d’esportistes d’elit els que representen les moltes universitats que competiran en aquest CEUS».

Cal destacar que la Universitat d’Alacant serà l’encarregada de la cerimònia de clausura nacional dels CEUS amb la celebració d’una gala que tindrà lloc en finalitzar la competició de voleibol platja, l’última a disputar-se.

Tota la informació està disponible en la pàgina web www.ceuscv2019.com i l’actualitat de cada jornada i competició es podrà seguir mitjançant les etiquetes #CEUSCV2019 i #CEUSUA2019.

 

Competicions

La competició de futbol sala, en les modalitats femenina i masculina, es disputarà entre els dies 9 i 12 d’abril als pavellons de la Universitat d’Alacant i de Sant Vicent del Raspeig. Les finals tindran lloc el dia 12 en el pavelló universitari, a les 10 hores la masculina i a les 12 hores la femenina. Entre les dues modalitats, en seran 15 les universitats que desplacen els seus equips fins a Alacant.

La competició de tenis es disputarà a les instal·lacions del Club de Tenis Alacant, proper a la universitat. Els partits classificatoris i la final tindran lloc entre els dies 9 i 11, igual que passarà amb la competició d’escacs, que en aquest cas tindrà lloc a les aules 13 i 14 de l’aulari III de la Universitat d’Alacant.

Finalment, les fases finals de la competició de voleibol de platja hauran d’esperar fins als dies 14 i 15 de maig, quan es faran a les pistes de la platja de Sant Joan, un emplaçament idoni per a la pràctica d’aquest esport i que ha sigut cedit per l’Ajuntament d’Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464