Saltar apartados

La Universitat d'Alacant desenvolupa una nova app capaç de reconèixer la veu i transcriure-la a text

ListenAll permet que un usuari amb discapacitat auditiva puga seguir en temps real en el seu mòbil o tauleta electrònica una conversa, classe o conferència

Aquesta i altres tecnologies dissenyades per a la inclusió d’estudiants amb discapacitat es presentaran en la jornada Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital organitzada juntament amb la Fundació Vodafone España

 

Foto_MovilAlacant. Dilluns, 1 d'abril de 2019

En la seua aposta per l’educació inclusiva, la Universitat d’Alacant (UA) i la Fundació Vodafone Espanya dediquen una jornada a l’emprenedoria i investigació en accessibilitat digital el pròxim dijous 4 d’abril de 2019, a la sala d’actes de l’Edifici Germà Bernàcer de la UA. Una trobada que acollirà la presentació de noves tecnologies com ListenAll, aplicació gratuïta capaç de reconèixer la veu i transcriure-la a text especialment dissenyada per a facilitar la integració de diversos col·lectius com les persones amb dèficit auditiu o motriu. L’app està disponible per a dispositius mòbils amb sistema operatiu Android i iOS.

Creada i desenvolupada per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Fundació Vodafone España, ListenAll permet que un usuari amb discapacitat auditiva puga seguir en temps real en el seu mòbil o tauleta electrònica una conversa, classe o conferència, com també millorar la velocitat d’escriptura de persones que els resulta complicat escriure en dispositius amb pantalles tàctils o teclats físics. Entre altres innovacions, aquesta app estructura el text captat i permet ajustos de color del fons i grandària de font per a augmentar llegibilitat del contingut, i també l’emmagatzematge d’aquest, edició i posterior enviament, per exemple, a través de correu electrònic o WhatsApp.

Tota la tecnologia desenvolupada en ListenAll està integrada en la versió 3.0 d’ Ability Connect,, aplicació gratuïta de comunicació per a la integració d’estudiants amb discapacitat. Ability Connect permet que diversos dispositius es comuniquen simultàniament a través de Bluetooth sense necessitat de connexió a internet, encara que també pot funcionar mitjançant WIFI o dades mòbils. Aquesta app té característiques avançades de visualització de contingut adaptades a les necessitats de persones amb dèficit auditiu, baixa visió o dislèxia.

 

Vídeo ListenAll

 

Projectes socials

L’avanç tecnològic en la nostra societat és imparable i és vital assegurar l’accessibilitat per a totes les persones i evitar barreres digitals dels nous productes, processos i serveis digitals. En aquest context, la jornada Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital de la UA té com a objectiu divulgar els últims avanços en aquesta matèria i mostrar les oportunitats d’investigació i emprenedoria que sorgeixen en el procés de transformació digital.

Durant les diferents sessions, que començaran el dijous 4 d’abril a les 9.30 hores a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant, es comptarà amb la presència dels investigadors de la UA responsables de les últimes innovacions en accessibilitat com Navilens, sistema de marcadors que facilita la mobilitat a persones cegues; dels projectes PAAL, centrat en serveis de lifelogging acceptables per a persones majors i en situació de fragilitat, i SIIA sobre tecnologies del llenguatge humà per a una societat inclusiva, igualitària i accessible; així com del projecte europeu ALdia que aposta per la investigació a partir de la innovació i formació docent.

A més, es presentaran projectes pioners d’emprenedoria en matèria d’accessibilitat com Timpers, sabatilles dissenyades per persones cegues; Trip&Feel empresa social del sector turístic accessible i inclusiu en embarcacions; i AIUDO, plataforma per a persones majors i col·lectius vulnerables.

L’esdeveniment està organitzat pel Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació de la Universitat d’Alacant, a través del Programa d’Accessibilitat Digital, i la Fundació Vodafone Espanya com a part de la col·laboració en tecnologies accessibles per a la integració d’estudiants amb discapacitat en la universitat.

 

Esdeveniment accessible

La mateixa jornada serà un escenari tecnològic accessible ja que tindrà un bucle magnètic per al seguiment oral; transcripció automàtica en text a través de ListenAll i Ability Connect; intèrpret de llengua de signes, i podrà seguir-se des de qualsevol part a través de videostreaming.

 

Inauguració

A les 9.30 a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant, la jornada Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital serà inaugurada per la vicerectora d’Estudiants i Ús de la Universitat d’Alacant, Núria Grané, i la directora general de la Fundació Vodafone Espanya, Mari Satur Torre. La clausura, prevista a les 14 hores, comptarà amb la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

 

Programa complet

 

Jornada_emprendimiento

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464