Saltar apartados

THE situa la UA entre les 200 millors del món en Igualtat de Gènere en el rànquing 2019 sobre impacte social i econòmic

Aquesta classificació mesura l’adaptació de les universitats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

 

THE_rankings

 

Alacant. Dimecres, 3 d’abril de 2019

La Universitat d’Alacant es troba entre les 200 millors universitats del món en Igualtat de Gènere, segons el rànquing THE, Times Higher Education, que mesura l’impacte social i econòmic de les institucions acadèmiques basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

THE ha dut a terme aquesta iniciativa pionera per a reconèixer les universitats de tot el món pel seu impacte social i econòmic, basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

De tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides, el d’Igualtat de Gènere «és el més ajustat a les polítiques que se segueixen en les universitats, i en el cas de la Universitat d’Alacant, és una de les seues línies estratègiques prioritàries i un element essencial i diferenciador», com ha explicat el vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres.

La Universitat d’Alacant té un Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat i d’una Unitat d’Igualtat integrada en la seua estructura, els dos dirigits per María José Rodríguez Jaume. Aquesta Unitat va ser creada pel Consell de Govern de gener de 2008, amb la finalitat de «complir el desenvolupament de les funcions relacionades amb el principi d’igualtat entre dones i homes». En poc més d’una dècada, ha aprovat tres Plans d’Igualtat, l’últim el març passat de 2018.

De forma paral·lela a aquesta estratègia, la UA ha fet un Pla de Responsabilitat Social, aprovat al juliol del 2018, que constitueix l’estratègia en què s’emmarquen les accions en marxa i els nous objectius alineats amb les necessitats i les expectatives dels grups d’interès de la Universitat. El Pla arreplega a més, «les directrius que en matèria de responsabilitat social es plantegen, tant en la nostra mateixa universitat com a nivell regional, nacional i internacional», segons explica la vicerectora.

En aquest sentit, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha destacat que «situar-nos entre les millors universitats del món en el desenvolupament de polítiques d’igualtat és el reconeixement d’un treball col·lectiu desenvolupat des de la convicció que la reducció de les bretxes de gènere i la transversalització de la perspectiva de gènere en la governança universitària és un indicador de qualitat universitària. Aquest és l’impacte de THE, situar les polítiques d’igualtat en el quefer universitari».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464