Saltar apartados

Un llibre codirigit per la UA basa en l%u2019Alfàs del Pi el model de salut, benestar i sostenibilitat mediterrani

La vicerectora d’Investigació ha sigut l’encarregada de presentar l’obra en la Casa Bardín d’Alacant

 

LibroAlfaz2
LibroAlfaz3

 

Alacant. Dijous, 28 de març de 2019

La vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro, ha sigut l’encarregada de presentar l’obra Health, wellbeing and sustainabability in the Mediterranean city (‘salut, benestar i sostenibilitat a la ciutat mediterrània’) un llibre que proporciona un model per a la creació de ciutats sostenibles i saludables a la regió mediterrània. Amb la ciutat costanera de l’Alfàs del Pi com a base, mostra models urbans renovables i innovadors que ofereixen alts estàndards de vida, benestar i avantatges ecològics.

L’acte de presentació va tenir lloc ahir, 27 de març, a la Casa Bardín de l’Institut Juan Gil Albert i va comptar amb la presència dels sociòlegs Benjamín Oltra i Martín de los Santos, així com dels codirectors del llibre, Antonio Jiménez Delgado, professor d’urbanisme de la Universitat d’Alacant, i Jaime Lloret, de la de València.

Segons Jiménez Delgado, els investigadors que hi han participat «presenten anàlisis quantitatives i qualitatives en una àmplia varietat de camps per a proporcionar una comprensió profunda social, cultural, econòmica, política, física, influències ambientals i de salut pública». L’obra es basa en l’estudi de cas de l’Alfàs del Pi, amb una població geogràfica única formada per una barreja d’habitants locals i residents del nord d’Europa atrets pel clima, l’entorn natural i el mar.

Els capítols d’aquest llibre exploren una sèrie d’innovadors proposades per a abordar les preocupacions en diferents àrees, incloent-hi la preservació històrica, transport sostenible, promoció de la salut i l’activitat física i una gestió de l’aigua adequada. La metodologia estableix un enfocament estratègic que serveix de punt de referència útil per a les ciutats costaneres, particularment als països mediterranis.

En la creació de ciutats sostenibles i sanes, Amparo Navarro va vaticinar que aquest llibre «pot ser molt atractiu per a investigadors de les disciplines de turisme, planificació, geografia de la salut, arquitectura i estudis urbans».

Antonio Jiménez-Delgado és professor del Departament d’Edificació i Urbanisme en l’àrea de Construccions Arquitectòniques a la Universitat d’Alacant, Espanya. És director del grup d’Investigació AEDIFICATIO (Edificació. Tecnologia, recerca i desenvolupament).

Jaime Lloret és professor associat en el Departament de Comunicacions de la Universitat Politècnica de València, Espanya. És president de l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC).

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464