Saltar apartados

Els guardons IMPULS a iniciatives empresarials innovadores tornen amb nous premis

Els interessats a participar-hi podran presentar els projectes del 2 al 14 de maig de 2019, tots dos inclosos

 

Premis_Impulse_2019

 

Alacant. Dimarts, 16 d'abril de 2019

En el marc del programa institucional ua:emprèn, la Universitat d’Alacant i la Fundació Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA) convoquen la VIII Edició dels Premis IMPULS, en la seua aposta per la innovació i la transferència de coneixement a la societat.

A fi de fomentar l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària i promoure la creació d’empreses, aquesta convocatòria premiarà les iniciatives empresarials més innovadores i sostenibles sorgides de la comunitat universitària.

Dirigits tant a personal docent i investigador (PDI) i estudiants matriculats en ensenyaments oficials de la UA durant aquest curs 2018-2019, com a doctores i doctors i titulades i titulats de la UA amb posterioritat a 2013, els Premis IMPULS 2019 presenten dues modalitats de participació.

La modalitat A, per a projectes empresarials promoguts per PDI, doctores i doctors o estudiants de doctorat, que tinguen com a objectiu l’explotació comercial de resultats d’investigació de la UA a través de la creació d’una empresa que complisca les condicions per a ser aprovada com a empresa de base tecnològica de la UA. La modalitat B, dirigida a projectes empresarials promoguts per estudiants o titulades i titulats.

El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert del 2 al 14 de maig de 2019, tots dos inclusivament, a través de la pàgina ua:emprèn.

 

Premis

Per a les candidatures de la modalitat A, la Universitat d’Alacant podrà destinar fins a 12.000 euros en premis per a un màxim de dos projectes. El nombre de premis i l’assignació de la quantia final a cada premi dependrà de l’avaluació obtinguda pels projectes, si bé cap rebrà més de 8.000 euros. Addicionalment, l’FPCA concedirà a les propostes guanyadores un premi de 3.000 euros una vegada l’empresa sorgida del projecte es vincule al Parc Científic d’Alacant.

D’altra banda, per a les candidatures de la modalitat B es concediran dos premis de 1.500 euros cadascun. A més, les persones premiades tindran el dret a rebre tutela i seguiment per a la maduració del projecte en algun dels recursos d’incubació del programa ua:emprèn per un període màxim de sis mesos prorrogable a un any. Finalment, l’FPCA concedirà dos premis de 2.000 euros cadascun una vegada que, si escau, es constituïsca l’empresa sorgida del projecte premiat i es vincule al Parc Científic d’Alacant.


Nous guardons

Com a novetats, aquesta edició IMPULS 2019 tindrà tres nous guardons independentment de la modalitat de participació. El vicerectorat de Campus i Tecnologia concedirà un premi de 1.000 euros a la iniciativa més innovadora que incorpore l’ús d’una app mòbil. El Vicerectorat d’Estudiants i Ocupació concedirà el Premi Accessibilitat amb 1.000 euros al projecte que, de manera evident, haja inclòs l’accessibilitat, siga en productes, serveis, persones o entitats.

La Càtedra Germà Bernàcer de la UA oferirà als projectes premiats en cada modalitat serveis de mentoració i tutorització durant un període de sis mesos. Aquests serveis seran oferits per despatxos professionals socis del Fòrum de Debat Econòmic Germà Bernàcer.

Finalment, com l’any passat, es concedirà el Premi Emprenedoria Social de la Fundació Caja Mediterráneo i Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant. Les dues institucions seleccionaran, de tots els participants, el projecte que siga susceptible de generar més impacte social positiu i que haurà de tenir entre els objectius tant la solució de necessitats socials detectades en el seu entorn, com la sostenibilitat a tots els nivells. L’equip premiat tindrà un espai de treball durant sis mesos, així com accés preferent i gratuït a totes les iniciatives formatives i divulgatives relacionades amb la responsabilitat social, nous models econòmics sostenibles i innovació social.

 

Més informació

 

Notícia relacionada:

La Universitat d’Alacant llança un itinerari formatiu per a emprenedors

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464