Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Arakerando uneixen esforços per a afavorir la formació universitària de les dones gitanes

El rector, Manuel Palomar i la presidenta de l’associació, Alexandrina da Fonseca, han rubricat aquest matí un conveni de col·laboració

 

Conveni_Arakerando1
Conveni_Arakerando2
Conveni_Arakerando3
Conveni_Arakerando4

 

Alacant. Dilluns, 15 d'abril de 2019

L’acord que aquest dilluns han signat el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i Alexandrina da Fonseca, presidenta d’Arakerando Associació de Dones Gitanes d’Alacant, té com a objectiu afavorir la «integració de les dones gitanes en la comunitat universitària i potenciar la presència d’aquestes en els estudis de la Universitat d’Alacant».

El rector ha destacat que «coincidim plenament amb els objectius d’Arakerando. El progrés social inclou l’accés a l’educació i això és alguna cosa que a la Universitat d’Alacant ja hem integrat en els nostres plans de governança» i ha assegurat que «sens dubte aquest acord ens permetrà posar en marxa iniciatives juntament amb Arakerando que ens reforçaran mútuament».

Per part seua, la presidenta de l’associació de dones gitanes d’Alacant ha assenyalat que «hi ha oportunitats que són úniques i tenir presència a la UA és una que la nostra associació no podia deixar passar. En Arakerando sempre hem apostat per la formació i aquest conveni ens permetrà col·laborar per a millorar les xifres de dones gitanes que estudien a la Universitat d’Alacant». Da Fonseca ha explicat que «la majoria de dones gitanes que estudien o poden arribar a estudiar a la Universitat són mares i treballadores i qualsevol suport que reben pot resultar fonamental per a la seua formació».

En la signatura del conveni han participat també dues estudiants gitanes de la UA, estudiants de Treball Social i del grau en Espanyol: Llengua i Literatures, a més d’una egressada en Treball Social.

En l’acte han estat presents la secretària general de la UA, Esther Algarra, la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez la directora de la Càtedra de Cultura Gitana de la UA, Diana Gil.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464