Saltar apartados

Primera reunió del projecte europeu AMICABLE per a intercanvi de millors pràctiques per a operadors jurídics involucrats en la resolució de casos de sostracció

 

Projecte_AMICABLE

Soledad Ruiz de la Costa Fernández, IP del projecte per la UA i Ischtar Newsome, membre de MiKK i coordinadora del projecte, durant la trobada mantinguda els passats dijous 11 i divendres 12 d’abril a Berlín

 

Alacant. 17 d'abril de 2019

El projecte europeu AMICABLE ha començat. La primera reunió ha tingut lloc a Berlín els passats 11 i 12 d’abril, amb participació de dotze experts de diferents àmbits i de tots els països europeus implicats, dos d’aquestes investigadores de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant.

L’objectiu principal d’AMICABLE és l’anàlisi i la recopilació i intercanvi de bones pràctiques entre els estats participants, en matèria d’execució d’acords de mediació aconseguits en supòsits de sostracció internacional de menors. Hi participen experts i investigadors d’Alemanya, Polònia, Itàlia i Espanya. Coordinats per Ischtar Newsome, membre de MIKK. EV, una associació alemanya especialitzada en la resolució de conflictes familiars trasfronterers, intervenen especialistes que pertanyen a la Universitá degli Studi di Milano Bicocca (Itàlia); Univwersytet Wroclawski (Polònia); i la Universitat d’Alacant (Espanya). En concret, l’equip UA està integrat per Soledad Ruiz de la Costa Fernández, com a Project Manager, professora de Dret Processal de la UA, mediadora i directora del grup d’investigació ADR-iUstitiA: Verónica López Yagües, com a Project Assistant, professora de Dret Processal i mediadora; i Mónica Herranz Ballesteros, que participa com a experta nacional i és professora de Dret Internacional Privat de la UNED.

La finalitat particular d’AMICABLE és detectar, recopilar, proposar i intercanviar les millors pràctiques per als operadors jurídics –especialment, jutges– involucrats en la resolució de casos de sostracció, amb la finalitat de millorar i facilitar l’execució dels acords de mediació que es duguen a terme, en general, a la UE i, específicament, en cadascun dels països que formen part del projecte. També es persegueix promoure entre els jutges dels països involucrats el model de mediació que empra Alemanya, amb èxit, en el marc dels processos de restitució de menors.

Des de la UA, com a socis del projecte, s’ha adquirit un doble compromís. D’una banda, dur a terme, de la mà de la nostra experta nacional, un informe sobre l’estat de la qüestió al nostre país, que recopile els problemes principals detectats i les millors solucions possibles. D’altra banda, la UA desenvoluparà, al març de 2020, un Seminari Nacional dirigit principalment a jutges, però obert també a altres operadors jurídics (advocats, mediadors, procuradors…), que tindrà per objecte l’estudi de la matèria que constitueix el nucli del projecte.

El projecte té una duració de vint-i-quatre mesos.

El conveni de col·laboració entre la UA i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) permet que el seminari s’oferisca dins del catàleg de cursos de formació contínua que el CGPJ facilita anualment als jutges i magistrats d’aquest.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464