Saltar apartados

Experts de tot el món es reuneixen del 7 al 10 de maig en la UA en dos congressos sobre la gestió de recursos hídrics i conques hidrogràfiques

Les dues cites estan organitzades pel Wessex Institute of Technology i l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals

 

Aigua1

 

Alacant. Dimarts, 30 d'abril de 2019

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer de Sant Ferran acollirà del 7 al 10 de maig dos congressos sobre gestió de recursos hídrics i de conques hidrogràfiques, organitzats pel Wessex Institute of Technology i l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant.

En primer lloc, experts de tot el món s’aplegaran els dies 7, 8 i 9 de maig en la X Conferència Internacional sobre Gestió Sostenible dels Recursos Hídrics, en la qual es presentaran els avanços tecnològics i científics recents associats amb la gestió dels recursos hídrics superficials i subterranis.

Aquesta conferència és una plataforma perquè els professionals involucrats en la gestió dels recursos hídrics intercanvien coneixements i obtinguen una visió de l’estat de la tecnologia, les tècniques i les solucions actuals en la gestió sostenible de l’aigua que s’han desenvolupat i aplicat en diferents països.

A més, els dies 8, 9 i 10 de maig també se celebrarà la X Conferència Internacional sobre Gestió de Conques Hidrogràfiques, que inclou tots els aspectes d’hidrologia, ecologia, gestió ambiental, planes d’inundació i aiguamolls

Els sistemes fluvials estan sota una pressió creixent a causa de causes antropològiques i naturals. Entre els problemes que els afecten destaquen l’escassetat i la qualitat de l’aigua, que requereix el desenvolupament de mètodes millorats per a gestionar més bé els rius.

Els canvis en el paisatge, l’ús de la terra i les condicions climàtiques menen a una revaloració contínua dels objectius de gestió de les conques hidrogràfiques. Això requereix el desenvolupament d’eines de mesurament més acurades, així com l’ús de programes informàtics cada vegada més precisos.

Els esdeveniments catastròfics, com les inundacions i les solsides que hi estan associades, l’erosió i la sedimentació poden tenir greus efectes no solament en la vida i la propietat, sinó també en l’ecologia de la conca. Sovint, aquests problemes es veuen incrementats per les conseqüències imprevistes dels canvis ocasionats per l’home en la conca del riu.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464