Saltar apartados

El Dia de la Sociologia a la Universitat d'Alacant aposta per la sociologia compromesa: gènere i participació

La sociòloga de gènere Rosa Cobo pronunciarà la conferència inauguralAlacant. 10 d’abril de 2019

Vols saber per què les persones es mobilitzen de vegades, com ha succeït ja els dos últims 8 de Març o l’històric 15M?; t’interessa trobar la resposta a preguntes com quin és el paper de la dona en el món laboral, què és la masculinitat o la feminitat, o com ens afecten els processos globals? La sociologia pot donar-te’n la resposta.

Per a fer conèixer què estudia la sociologia se celebra el dijous 11 d’abril de 2019 el Dia de la Sociologia a la Universitat d’Alacant en la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA. Amb entrada lliure i fins a completar l’aforament, l’activitat està organitzada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, en col·laboració amb els Departaments de Sociologia I i Sociologia II.

Sota el lema «Sociologia compromesa: gènere i participació», serà la professora titular de Sociologia del Gènere de la Universitat de la Corunya, Rosa Cobo, qui impartirà la conferència inaugural «Prostitución y capitalismo neoliberal».

Rosa Cobo és la fundadora i la primera directora del Seminari Interdisciplinari d’Estudis Feministes de la Universitat de la Corunya entre els anys 2000-2003; ha dirigit el màster sobre Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Universitat de la Corunya des de l’any 2005 fins al 2008; ha sigut membre de l’Equip Assessor de la Unitat de Dones i Ciència (UMYC) Ministeri d’Educació i Ciència, secretària general de Política Científica i Tecnològica, el juny de 2006, i assessora del Ministeri d’Igualtat durant l’any 2008. La seua línia d’investigació principal és la teoria feminista i la sociologia del gènere.

María José Rodríguez Jaume, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA i sociòloga, inaugurarà abans, a les 9.00 hores, el Dia de la Sociologia, per delegació del rector i en representació de la UA.

A partir de les 11.30 hores, la taula redona sobre «Participació social i experiències professionals» reunirà Lluís Benlloch i Calvo, de la Cooperativa La Dula; José Miguel Carrasco Gimeno, d’APLICA, Cooperativa d’investigació Social en Salut i Benestar; Ismael Ocampo Bernasconi, consultor independent de Mèxic, i Nicole Bosa, de Quartiersmanagement a la ciutat de Berlin, Gestió de Projectes Socials, dins del programa del land de Berlín Soziale Stadt.

Dues conferències sobre canvi social i relacions de parella, i sobre xarxes de dones en ocupacions masculines, «Social change in couple relationships», impartida per Fiona McQueen, d’Edinburgh Napier University, al Regne Unit, i «Women-only networks in male-dominated occupations: Women brewers, trust, collaboration and resilience», a càrrec d’Angieszka Rydzik, de la University of Lincoln, al Regne Unit, se succeiran a les 16.00 hores. Prosseguirà un debat, previ a la clausura de la jornada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464