Saltar apartados

Els col·legis professionals sanitaris lliuren el Premi Especial a l'investigador i professor de la UA Francis Mojica

Amb l'assistència de Pedro Duc i Manuel Palomar, es va guardonar també a la Catedra de Vacunología José Balmis

 

PremiadoEspecial
Balmis
ColegiosProfesionales

 

Alacant. divendres, 12 d'abril de 2019

La Unió Professional Sanitària d'Alacant-UPSANA va celebrar el dijous, 11 d'abril, la VIII edició de la Gala de la Salut 2019. L'acte, patrocinat pel Banc Sabadell, es va celebrar en l'Auditori del Col·legi Oficial de Metges d'Alacant i van assistir el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duc, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, entre altres autoritats.

Els col·legis de Metges, Infermeria, Odontòlegs/Estomatólogos, Farmacèutics, Dietistes/Nutricionistes, Fisioterapeutes, Psicologia i Veterinaris van lliurar en aquesta convocatòria 12 premis a professionals i entitats amb gran projecció sanitària i social, corresponent el Premi Especial al prestigiós investigador il·licità i professor de la Universitat d'Alacant (UA), Francisco Juan Martínez Mojica, que va rebre el guardó de mans del Ministre.

Coincidint amb la commemoració del bicentenario de la defunció del Dr. Francisco Javier Balmis, es va dur a terme un homenatge a la primera expedició humanitària internacional de salut pública. El director de la Càtedra Balmis de Vacunología de la Universitat d'Alacant, el Dr. José Tuells, va rebre de mans del rector, el reconeixement per la seua labor de divulgació d'aquesta figura emblemàtica.

La presidenta d'UPSANA i del Col·legi de Metges d'Alacant, la Dra. María Isabel Moya, va destacar que amb aquests guardons es posa en valor "la trajectòria professional, l'esforç, compromís, implicació, talent i repercussió social o científica en el món de la sanitat". En la seua intervenció va ressaltar el compromís dels col·legis professionals amb la societat i també va apel·lar a representants del Govern Central, de la Generalitat i candidats a les pròximes eleccions presents en la Gala a aconseguir "un vertader Pacte d'Estat per la sanitat i pels seus professionals".

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464